Εφημερίδα Κοινωνική

Στα 30 δισ. ευρώ ο λογαριασμός των φόρων μέχρι τέλος του 2016

 Breaking News

Στα 30 δισ. ευρώ ο λογαριασμός των φόρων μέχρι τέλος του 2016
05 Ιουνίου 2016

Μεγάλη και βαριά θα είναι τους επόμενους μήνες φέτος η ατζέντα των πληρωμών προς την Εφορία αφού το β” εξάμηνο του 2016, εκατομμύρια Έλληνες θα κληθούν να πληρώνουν φόρους και χαράτσια που φτάνουν τα 30 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η οικονομία και ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός κόφτης από την επόμενη άνοιξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας», το β” εξάμηνο του έτους αναμένεται να εισρεύσουν 30 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία, το α” εξάμηνο τα φορολογικά έσοδα θα έπρεπε να διαμορφωθούν στα 19,44 δισ. ευρώ, ενώ για το β” εξάμηνο ήταν προγραμματισμένο να εισπραχθούν 26,175 δισ. ευρώ. Δεδομένου ότι ήδη από το πρώτο τετράμηνο υπάρχει απόκλιση στα φορολογικά έσοδα αλλά και ότι προστέθηκαν καινούργια φορολογικά βάρη με ημερομηνία πληρωμής μέσα στο 2ο εξάμηνο, ο λογαριασμός του δευτέρου εξαμήνου αναμένεται να προσεγγίσει ακόμη και τα 30 δισ. ευρώ!

Ο βαρύς λογαριασμός

Τον Ιούνιο και μέχρι το τέλος του μήνα, το ποσό που θα κληθούμε να αποδώσουμε στο δημόσιο, δε θα ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ευρώ, ωστόσο, ο Ιούλιος θα είναι ο χειρότερος μήνας του χρόνου και θα κληθούμε να καταβάλλουμε το απίστευτο ποσό των 6 δισ. ευρώ.

Για την πλειοψηφία των Ελλήνων θα επαναληφθεί το σκηνικό του περασμένου χρόνου, αφού από τον Ιούλιο και μετά θα χρειάζεται να πληρώνουν παράλληλα και φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, αφού το σχέδιο προκειμένου να μην υπάρξει συσσώρευση υποχρεώσεων το β” εξάμηνο του έτους κόλλησε, καθώς η διαδικασία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων δεν ξεκίνησε τον Απρίλιο και έτσι η εκκαθάριση πήγε πίσω και η πληρωμή της πρώτης δόσης θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι από τον Αύγουστο και μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να καταβάλλονται μηνιαίως φόροι και χαράτσια ύψους 4 δισ. ευρώ.

Κάτι τέτοιο θεωρείται σίγουρο ότι θα έχει συνέπειες και στην εισπραξιμότητα των φόρων και τη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών το ύψος των οποίων ξεπέρασε και το φράγμα των 86 δισ. ευρώ.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ