Εφημερίδα Κοινωνική

Στα 2,80 ευρώ το εισιτήριo αν ιδιωτικοποιηθούν οι συγκοινωνίες!

 Breaking News

Στα 2,80 ευρώ το εισιτήριo αν ιδιωτικοποιηθούν οι συγκοινωνίες!
16 Ιουνίου 2016

Στα 2,80 ευρώ θα εκτιναχθεί το εισιτήριο των συγκοινωνιών αν ιδιωτικοποιηθούν υποστηρίζει το σωματείο ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, που συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην πιθανολογούμενη αποκρατικοποιήσεων των συγκοινωνιών και την ένταξη των ΜΜΜ στο υπερταμείων ιδιωτικοποιήσεων.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, αυτή θα πρέπει να είναι η τιμή του εισιτηρίου ώστε οι οργανισμοί να είναι κερδοφόροι για τους ιδιώτες.

Το σωματείο επισημαίνει ορισμένες στρεβλώσεις που κάνουν χειρότερη την κατάσταση όπως ότι η διαδρομή Ελευσίνα- Χαϊδάρι με λεωφορείο, μετεπιβίβαση στο σταθμό μετρό Αγία Μαρίνα και αποβίβαση στο Κορωπί κοστίζει 1,40 λεπτά για μία απόσταση 50 χλμ. Οπως υποστηρίζουν, άνθρωποι της αγοράς, οι τιμές των ιδιωτικών ΚΤΕΛ Αττικής για ανάλογα χιλιόμετρα είναι περίπου διπλάσιες.

Αντίστοιχα η διαδρομή για το Αεροδρόμιο με το λεωφορείο, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι κοστίζει 6 ευρώ για περίπου 32 χιλιόμετρα. Για τα ίδια χιλιόμετρα, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το μέτρο για να φτάσουν στο αεροδρόμιο πληρώνουν 10 ευρώ.

Οι συνδικαλιστές – εργαζόμενοι του κλάδου αποδίδουν δε σε πλασματικά πλεονάσματα και αδυναμία σύνδεσης του πραγματικού κόστους με την τιμή του εισιτηρίου την διόγκωση των ελλειμμάτων των συγκοινωνιακών φορέων.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ