Εφημερίδα Κοινωνική

Συνελήφθη ο πρώην Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

 Breaking News

Συνελήφθη ο πρώην Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας
15 Ιουνίου 2016

Με τις κατηγορίες της απιστίας και της απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ σε βαθμό κακουργήματος, συνελήφθη επ’ αυτοφόρω το απόγευμα της Τετάρτης ο φαρμακοποιός Λουκάς Τζανής, πρώην δήμαρχος Δραπετσώνας – Κερατσινίου,  από άνδρες της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα, η ευρεία επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την οικονομική αστυνομία σε φαρμακεία ύστερα από καταγγελίες για παράνομες συνταγογραφήσεις. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις γιατροί, συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ενώ ερευνάται η ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων. Προηγήθηκε αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατροί, εν αγνοία των ασφαλισμένων, χρησιμοποιούσαν τον Α.Μ.Κ.Α. τους και συνταγογραφούσαν φάρμακα.

tzanhs

Στη συνέχεια, παρέδιδαν τις συνταγές στον 53χρονο συλληφθέντα, ο οποίος τις εκτελούσε στο φαρμακείο του, στο Κερατσίνι, και αποζημιωνόταν από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Κατά τις έρευνες αυτές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.695 κουτιά φαρμάκων από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας (μεταξύ αυτών και φάρμακα που εμπίπτουν στους πίνακες των ναρκωτικών ουσιών), 48 συσκευασίες φαρμάκων που έφεραν ταινία γνησιότητας αλλά η διάθεσή τους επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των νοσοκομείων, 1.200 ιατρικές συνταγές, οκτώ ατομικά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων και 12 βιβλιάρια συνταγογραφήσεων διαφόρων ασφαλισμένων.

Η συνολική αξία των φαρμάκων αυτών, βάσει της τρέχουσας λιανικής τιμής πώλησής τους και η αντίστοιχη ζημία του Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε τουλάχιστον 46.000 ευρώ.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π), τον Ε.Ο.Φ. και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος και να καθοριστεί επακριβώς η συνολική ζημιά για το Δημόσιο, ενώ διερευνάται και η περαιτέρω διάθεση των φαρμάκων.

Παράλληλα – σύμφωνα με τις αρχές- εντοπίστηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα του με καταθέσεις που δεν μπορεί να δικαιολογήσει, ενώ εξετάζεται αν τα χρήματα αυτά έχουν σχέση με τη θητεία του στο Δήμο. O πρώην δήμαρχος μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος (παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων, απιστία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου). Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι θα προμήθευε πελάτες του με τα συγκεκριμένα φάρμακα.

 

 

*Με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών, in.gr  και thetoc.gr

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ