Εφημερίδα Κοινωνική

Πεδίο μάχης το κέντρο φιλοξενίας της Σάμου – Τουλάχιστον 15 τραυματίες (βίντεο)

 Breaking News

Πεδίο μάχης το κέντρο φιλοξενίας της Σάμου – Τουλάχιστον 15 τραυματίες (βίντεο)
03 Ιουνίου 2016

Εκτός ελέγχου έχει βγει η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας της Σάμου και της Λέσβου, ενώ είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και περιορίζεται εκ των υστέρων σε επικοινωνιακή διαχείριση.

Εκτός από τη Λέσβο όπου παραμένουν περί τους 3.250 πρόσφυγες και τα πράγματα έχουν εκτραχυνθεί, επεισόδια ξέσπασαν χθες και στη Σάμο, στο Κιλκίς τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν πυροβολισμοί ενώ κοντά στα σύνορα στήνονται μικρότερες Ειδομένες.

Στη Σάμο βρίσκονταν χθες ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης. Την ώρα μάλιστα που οι δύο αρχηγοί της αντιπολίτευσης μιλούσαν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ήρθαν τα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών στο κέντρο φιλοξενίας στο Βαθύ να επιβεβαιώσουν τις αιτιάσεις τους για τις ευθύνες της κυβέρνησης και για την απουσία του κρατικού μηχανισμού.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί άγριο ξύλο μεταξύ Αφγανών, Πακιστανών και Σύρων:

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σάμο, όταν συνεπλάκησαν μεταξύ τους Αφγανοί, Πακιστανοί και Σύροι.

Σε 15 ανέρχονται οι τραυματίες από τα επεισόδια, όπως ενημερώνει με tweet ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν εκδορές, οκτώ χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν Πακιστανό ο οποίος δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι από άλλους μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του θα γίνει σε μεγαλύτερο νοσοκομείο εκτός νησιού.

samos2

samos1

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ