Εφημερίδα Κοινωνική

Παραλειπόμενα δημοτικού συμβουλίου Πειραιά

 Breaking News

Παραλειπόμενα δημοτικού συμβουλίου Πειραιά
20 Ιουνίου 2016

Ενδιαφέροντα θέματα από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά

 

 Δύσκολη «αποστολή» το Μικρολίμανο

Σε εισήγησή του για το θέμα του Μικρολίμανου στο ΔΣ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κ. Σιγαλάκος τόνισε ότι σήμερα η Ακτή Κουμουνδούρου δεν είναι χαρακτηρισμένη (πολεοδομικά) ως δρόμος! Συνεπώς, όπως είπε, είναι απαραίτητη η τροποποίηση του ρυμοτομικού. Παράλληλα, ενημέρωσε το Σώμα ότι έχει ανατεθεί η μελέτη τροποποίησης της γραμμής παραλίας σε ιδιωτικό γραφείο ενώ πρότεινε και την υλοποίηση μελέτης «Βιώσιμης Ανάπλασης» της περιοχής. Άποψή του είναι ότι αυτή η διαδικασία για την ανάπλαση του Μικρολίμανου είναι δύσκολη και χρονοβόρα δεδομένου ότι εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες αλλά ο Δήμος Πειραιά θα προσπαθήσει να φέρει εις πέρας όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτήν την «αποστολή».

 

Στην αναμονή το θέμα με τους παρόδιους ιδιοκτήτες

Παγωμένο παραμένει το γνωστό θέμα των «παρόδιων ιδιοκτητών» (σ.σ. συμπολιτών μας, κυρίως από τα Καμίνια, που πήραν ειδοποιητήρια ότι οφείλουν χιλιάδες ευρώ στο δήμο λόγω ενός απαρχαιομένου νόμου που εφαρμόζεται για παλιές απαλλοτριώσεις). Το θέμα, το οποίο για να λυθεί απαιτεί νομοθετική ρύθμιση (σ.σ. σχετικό ρεπορτάζ έχει κάνει κατά καιρούς η εφημερίδα μας) έχει κολλήσει στα υπουργικά γραφεία με το Δήμο να πιέζει προς εξεύρεση κάποιας λύσης. Στην υπόθεση παρενέβη και η ΚΕΔΕ ωστόσο αυτό που πρότεινε είναι η διαγραφή των προσαυξήσεων και η ρύθμιση των προστίμων σε 10 ετήσιες δόσεις, κάτι που προς το παρόν κρίνεται μη ικανοποιητικό.

 

Με δεμένα χέρια και κλειστές πόρτες…

Η στάση της κεντρικής διοίκησης απέναντι στο Δήμο Πειραιά καταγγέλθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν είναι μόνο το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου που «λιμνάζει», αλλά και το γεγονός ότι το κράτος παρακρατεί το 5% από τους ΚΑΠ, επιβάλλει πρόστιμα, ασκεί ελέγχους, η Αποκεντρωμένη καλεί αιρετούς σε απολογίες και γενικά επικρατεί μια αναστάτωση 15 μηνών που ταλαιπωρεί τη δημοτική Αρχή και δεν την αφήνει να κάνει αυτά που υπόσχεται.

 

Συζήτηση για τις παραλίες

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ανοίγει μεγάλη κουβέντα για τις παραλίες του Πειραιά, τα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα. Στο δημοτικό συμβούλιο τέθηκαν ερωτήματα από το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ για τη σημερινή κατάστασή τους, την ύπαρξη ναυαγοσωστών και τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων που υπάρχουν εκεί.

 

Να τονωθεί αγορά του Πειραιά

Ξεκάθαρος ήταν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ως προς τα παράπονα για την επίδειξη μόδας που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Σε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης Μελίνας Φύκια για την κάλυψη της πρόσοψης του στολιδιού της πόλης μας, απάντησε ότι πρέπει να έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες και να κοιτάμε την πραγματική ουσία των πραγμάτων. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο στόχος ήταν ένας: Να τονωθεί η αγορά του Πειραιά.

 

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ και ο «Μπουμπούκος»

Χαμός περιμέναμε να γίνει στο ΔΣ Πειραιά μετά το «καρφί» που πέταξε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη στάση της δημοτικής παράταξης ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ απέναντι στο θέμα του ΟΛΠ σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του σημερινού υπουργού και ιδρυτή της παράταξης Θ.Δρίτσα. Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Σταθάκη είπε ότι όλα αυτά που λέει ο «Μπουμπούκος» είναι ψέματα και κινήσεις εντυπωσιασμού… «Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου μαζί του…», πρόσθεσε.

 

Τι συμβαίνει με την ΠΑΓΟΔΑ

Θυμάστε τις περιβόητες εξαγγελίες του πρώην Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου για την ΠΑΓΟΔΑ, κάτω στο λιμάνι, και την παραχώρησή της στο Δήμο Πειραιά προκειμένου να γίνει εκθεσιακό κέντρο; Το θέμα έβαλε στη σημερινή του διάσταση ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης λέγοντας: «Ουδέποτε παραχωρήθηκε η Παγόδα στο Δήμο Πειραιά και όχι μόνο αυτό… Ούτε πρόκα δεν μπορείς να καρφώσεις εκεί αφού έχει χαρακτηριστεί μνημείο».

 

Συγχαρητήρια στη Γ’ Κοινότητα

Συγχαρητήρια στη Γ’ Κοινότητα και στον πρόεδρό της Λιακόσταυρο Χαράλαμπο έδωσε δημοσίως ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γκερλές και αυτό διότι λαμβάνει αποφάσεις πέραν του «τυπικού», (δηλαδή αδειοδοτήσεις καταστημάτων), όπως για παράδειγμα παρεμβάσεις σε δρόμους και στο κυκλοφοριακό της περιοχής προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι.

 

150 χρόνια Τζάνειο

Σε λίγες μέρες, όπως μάθαμε, θα γιορταστούν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τα 150 χρόνια της παρουσίας του ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στην πόλη μας, με πλήθος επίσημων καλεσμένων. Θα είναι μια σημαντική εκδήλωση στον Πειραιά που ενδεχομένως να σημάνει και θετικές εξελίξεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου.

 

Μαστρονικόλας και Αγραπίδης σε έντονο διάλογο

Λεκτική διαμάχη «από τα παλιά…» υπήρξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάννης Μαστρονικόλας ήρθε σε έντονο διάλογο με τον πρώην δήμαρχο Πειραιά και σημερινό αντιδήμαρχο Χρήστο Αγραπίδη όταν ο πρώτος ζήτησε να μάθει ποιο είναι το ιδιωτικό γραφείο που έχει αναλάβει την μελέτη για το Μικρολίμανο και τι περιλαμβάνει η ΟΧΕ για το ΤΡΑΜ, τις θέσεις στάθμευσης και το κυκλοφοριακό. Ο Χρήστος Αγραπίδης συνέστησε στον Γιάννη Μαστρονικόλα να μην «παρεκκλίνει» του θέματος όπως αυτό έχει εισαχθεί στην ημερησία διάταξη και όπως ήταν λογικό, ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα στιχομυθία.

*του Κώστα Παναγιωτάκη

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ