Εφημερίδα Κοινωνική

O Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά για το γραφείο του ΤΣΑΥ

 Breaking News

O Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά για το γραφείο του ΤΣΑΥ
15 Ιουνίου 2016

Λύση στο πρόβλημα της δυσλειτουργίας του γραφείου του ασφαλιστικού ταμείου των υγειονομικών υπαλλήλων ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ στον Πειραιά προσπαθεί να δώσει ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης μας, μέσα από μια πρωτοβουλία που θα γλιτώσει από την ταλαιπωρία χιλιάδες άτομα.

Όπως εξηγεί στο Κανάλι 1 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανησιώτης «τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες το γραφείο του ΤΣΑΥ στο Πειραιά υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα όλοι οι υγειονομικοί να έχουν πρόβλημα στην εξυπηρέτησή τους».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά απέστειλε επιστολή στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ αναφέροντας ότι παραχωρεί χωρίς χρηματικό αντίτιμο δικά του γραφεία, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 5, καθώς και όλο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό ενώ επιθυμεί να ενισχύσει την υπηρεσία με προσωπικό ώστε να λειτουργήσει αξιοπρεπώς ένα γραφείο ΤΣΑΥ στον Πειραιά.

Ο κ. Πλατανησιώτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλη καθώς «όλοι οι υγειονομικοί του Πειραιά, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι οδοντίατροι αλλά και άλλες κατηγορίες που εμπλέκονται στο ΕΤΑΑ, όπως οι μηχανικοί πρέπει να χάσουν μία ή δύο ολόκληρες ημέρες, για να ανέβουν στην Αθήνα, στην οδό Αχαρνών, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι». Μάλιστα, τα μέλη που εξυπηρετεί το γραφείο του ΤΣΑΥ είναι χιλιάδες (μόνο ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά αριθμεί 3800 μέλη) και δεν μπορούσαν να εξυπηρετούνται από «μισό» υπάλληλο, όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΠ.

«Θεωρήσαμε ότι σαν Ιατρικός Σύλλογος έπρεπε να κάνουμε κάτι για τα μέλη μας. Αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας αφού το κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί. Κάναμε αυτή την πρόταση, για την οποία δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει λόγος να μην υπάρξει άμεση ανταπόκριση», καταλήγει ο κ. Πλατανησιώτης.

Πηγή: kanaliena.gr

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ