Εφημερίδα Κοινωνική

Έληξε η κατάληψη στον ΟΛΠ, παραμένουν στα γραφεία οι εργαζόμενοι

 Breaking News

Έληξε η κατάληψη στον ΟΛΠ, παραμένουν στα γραφεία οι εργαζόμενοι
16 Ιουνίου 2016

Στις 12.00 έληξε η κατάληψη των εργαζομένων στον ΟΛΠ, οι οποίοι ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, πριν αναλάβει τη διαχείριση του λιμανιού του Πειραιά η κινεζική Cosco. Οι εργαζόμενοι παραμένουν στα γραφεία του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος, ανέφερε ότι τα πράγματα οδηγούνται σε εμπαιγμό και δεν ξεκαθαρίζεται η κατάσταση όσο περνάει ο χρόνος, με αποτέλεσμα να δημιουργoύνται μεγαλύτερες ανησυχίες στους εργαζόμενους. Επίσης, προειδοποίησε με νέες μορφές κινητοποιήσεων που θα είναι πιο δυναμικές και θα επηρεάσουν όλη την τοπική κοινωνία του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση εντός της ημέρας με εκπροσώπων των εργαζομένων.

Στο λιμάνι του Πειραιά, θα καταπλεύσουν εντός της ημέρας τέσσερα κρουαζιερόπλοια με 5000 επιβάτες. Από την άφιξη των επιβατών δεν πρόκειται να δημιουργηθούν προβλήματα, καθώς οι περισσότεροι από τους ξένους επισκέπτες αναμένεται να επισκεφθούν με πούλμαν αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

katalipsi-grafeion-olp

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ ζητούν γραπτές εξασφαλίσεις για τις εργασιακές τους σχέσεις.

Οι λιμενεργάτες κατηγορούν την κυβέρνηση ότι παρά τις υποσχέσεις για «νομική θωράκιση» των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων στο νέο διαμορφωμένο περιβάλλον, δεν καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ