Εφημερίδα Κοινωνική

Εξεταστική για τις αλβανικές οφειλές ζητά με επιστολή του προς τον Βούτση ο Δημήτρης Καμμένος

 Breaking News

Εξεταστική για τις αλβανικές οφειλές ζητά με επιστολή του προς τον Βούτση ο Δημήτρης Καμμένος
16 Ιουνίου 2016

Πρόταση για τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για τις αλβανικές οφειλές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Αφορμή για την πρότασή του στάθηκε η τελευταία -όπως αναφέρει- πρόκληση των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων στον αγώνα Ελβετίας-Αλβανίας, με την ανάρτηση πανό πολιτικού περιεχομένου κατά της χώρας μας, αλλά και η «θερμή υποδοχή» του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην γειτονική χώρα.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του κ. Δημήτρη Καμμένου:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Η τελευταία πρόκληση των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων στον αγώνα Ελβετίας-Αλβανίας με την ανάρτηση πανό πολιτικού περιεχομένου κατά της χώρας μας καταδεικνύει την προσπάθεια της συγκεκριμένης ομάδας να εγείρει αξιώσεις σε ένα θέμα ιστορικά ανύπαρκτο. Αυτό που γεννά ερωτηματικά είναι ότι παρά τις επιστολές διαμαρτυρίας και τα έντονα διαβήματα της χώρας μας προς τη πρεσβεία της Αλβανίας δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα επίσημης καταδίκης της προκλητικής αυτής ενέργειας.

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για την πρώτη πρόκληση. Πριν 1 εβδομάδα και κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά στην γείτονα χώρα, μια ομάδα είχε συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα υπερ των πολεμικών αποζημιώσεων που υποτίθεται ότι η χώρα μας οφείλει να καταβάλλει ενώ έχουν ήδη καταθέσει φάκελο με τα αιτήματα τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Ιστορικά, ωστόσο, όπως άλλωστε είναι ευρέως γνωστό, οι ηγέτες των Τσάμηδων συμμάχησαν στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής με τους κατακτητές προβαίνοντας σε θηριωδίες κατά του ελληνικού πληθυσμού, ειδικότερα στη Θεσπρωτία. Η πλειοψηφία κατέφυγε κατόπιν στην Αλβανία για να γλιτώσει από αποφάσεις των δικαστηρίων δωσίλογων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δέκα καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν προτείνω τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 144, επόμενα του Κ.τ.Βμε θέμα¨τη διερεύνηση των θηριωδιών των Τσάμηδων κατά της Ελλάδας και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων¨.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ