Εφημερίδα Κοινωνική

Euro 2016: Απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα στον αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία!

 Breaking News

Euro 2016: Απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα στον αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία!
19 Ιουνίου 2016

Τρεις Βέλγοι πολίτες οι οποίοι συνελήφθησαν την  Παρασκευή κατηγορούνται για απόπειρα τρομοκρατικών ανθρωποκτονιών και για συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Βελγίου. Εννέα ακόμη ύποπτοι οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των νυκτερινών εφόδων αφέθηκαν ελεύθεροι, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Η αστυνομική επιχείρηση αφορούσε πληροφορίες για συγκεκριμένες απειλές με επίκεντρο τον αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία στου Euro 2016.

Οι Σαμίρ Κ., Μουσταφά Μπ. και Τζαουάντ Μπ. περιλαμβάνονταν στους 40 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της βελγικής αστυνομίας. Σύμφωνα με «τα στοιχεία που περιήλθαν στη γνώσης μας, απαιτείτο άμεση ανάληψη δράσης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το ιδιωτικό φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, η απειλή αφορούσε κυρίως «fan zones» που είχαν οργανωθεί στο Βέλγιο εν όψει του αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία στο Μπορντό χθες το απόγευμα. Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους το Μόλενμπεκ, το Σαρμπέκ και το Φορέ, τρεις περιοχές των Βρυξελλών όπου οι δράστες των επιθέσεων του Παρισιού και των Βρυξελλών διέθεταν διαμερίσματα για την προετοιμασία τους και για να χρησιμεύσουν στη συνέχεια ως κρησφύγετα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό ελέγχον. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά», είπε. Κατόπιν αυτού, η κυβέρνηση αποφάσισε τη «διατήρηση» των δημοσίων εκδηλώσεων, ανάμεσά τους και αυτών που αφορούν το Euro 2016, λαμβάνοντας ωστόσο επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ