Εφημερίδα Κοινωνική

Δράσεις κατάρτισης για Άνεργους Νέους 18 – 24 στο Λιανικό Εμπόριο του Πειραιά

 Breaking News

Δράσεις κατάρτισης για Άνεργους Νέους 18 – 24 στο Λιανικό Εμπόριο του Πειραιά
08 Ιουνίου 2016

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, έχουν αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης «Δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου». Η Πράξη αποσκοπεί στη συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 4.000 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε αντικείμενα του Λιανικού Εμπορίου και θα δώσει την δυνατότητα στις εμπορικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν ένα άτομο προσωπικό για τρείς μήνες, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Οι Εμπορικές Επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο ανωτέρω πρόγραμμα και να προσφέρουν θέσεις πρακτικής άσκησης στους ωφελουμένους, θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν, έως τις 30 Ιουνίου και ώρα 23:59, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΣΕΕ, http://www.eseeemporio. gr/companies_add.php. Το πρόγραμμα, δίνει την δυνατότητα στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά να στελεχώσουν την επιχείρησή τους με ένα άτομο προσωπικό για 3 μήνες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αλλά και καμία άλλη υποχρέωση, ενώ δεν υποχρεούνται να κρατήσουν το προσωπικό μετά το πέρας της σύμβασης, εφόσον δεν το επιθυμούν.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Οι συνάδελφοι που θα εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία, όχι μόνο θα στελεχώσουν τις επιχειρήσεις τους χωρίς κανένα κόστος με καταρτισμένο προσωπικό, αλλά θα προσφέρουν εργασία και πρακτική άσκηση σε ανέργους νέους, που επιθυμούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους, να παραμείνουν στην αγορά εργασίας. Είναι σημαντικό να δείξουμε και μέσω αυτού του προγράμματος την δυναμική του εμπορίου και της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας παράλληλα στην δημιουργία νέων παρόμοιων προγραμμάτων, αλλά και στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ