Εφημερίδα Κοινωνική

Διαχειριστικό έλεγχο σε δυο θυγατρικές διέταξε η διοίκηση του ΟΛΠ

 Breaking News

Διαχειριστικό έλεγχο σε δυο θυγατρικές διέταξε η διοίκηση του ΟΛΠ
07 Ιουνίου 2016

Διαχειριστικό έλεγχο, οικονομικό και πεπραγμένων, σε δυο εταιρείες συμφερόντων του ΟΛΠ διέταξε η διοίκησή του ούτως ώστε να αποκτήσει πλήρη εικόνα για αυτές. Οι δυο αυτές μη κερδοσκοπικές εταιρείες είναι η «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά» και η «Ιστορικό Αρχείο Λιμένος Πειραιά». Αμφότερες αποτελούν πρωτοβουλίες του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη. Μάλιστα η μια εκ των δύο, η «Ιστορικό Αρχείο Λιμένος Πειραιά» ιδρύθηκε λίγες μόνον εβδομάδες πριν την αποχώρηση Γ. Ανωμερίτη από τη διοίκηση, πέρυσι το καλοκαίρι.

Η τελευταία εχει ως μετόχους τόσο τον ίδιο τον ΟΛΠ όσο και τα δυο βασικά συνδικαλιστικά σωματεία του ομίλου, την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και την Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ. Ως σκοπός της «Ιστορικό Αρχείο Λιμένος Πειραιά» αναφέρεται στο καταστατικό της η «συλλογή, καταγραφή, αρχειοθέτηση εγγράφων του ΟΛΠ, καλλιτεχνικό έργο, συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς με οργανισμούς του εξωτερικού και εσωτερικού για διοργανώσεις εκδηλώσεων, διοργάνωση συμποσίων και διαλέξεις σε θέματα πολιτιστικών εξελίξεων κτλ».

Η δεύτερη εταιρεία στην οποία ξεκινά διαχειριστικός έλεγχος είναι η Πολιτιστική Ακτή Πειραιά. Μέτοχοί της είναι αφενός ο ΟΛΠ και αφετέρου η διαλυθείσα πλέον εταιρεία ανάπτυξης συνδυασμένων μεταφορών, λιμενικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών ανώνυμη εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο «OLP Consulting & Logistics». Η OLP Consulting & Logistics, κατόπιν άλλου διαχειριστικού ελέγχου, έκλεισε λόγω μη ύπαρξης δραστηριότητας και στη θέση της εισήλθε ως νέος εταίρος το «Ιστορικό Αρχείο ΟΛΠ».

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εντολή διαχειριστικού ελέγχου στις παραπάνω δυο εταιρείες κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας της ύπαρξης «πλήθους αναπάντητων ερωτημάτων για το ρόλο τους και των ενεργειών τους».

Πηγή: kathimerini.gr

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ