Εφημερίδα Κοινωνική

Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη

 Breaking News

Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πέμπτη
06 Ιουνίου 2016

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος την Πέμπτη 9 Ιουνίου, λόγω της 24ωρης απεργίας των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, οι οποίοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι μηχανοδηγοί ζητούν επίσης προσλήψεις, κάνοντας λόγο για 200 και πλέον κενά οργανικών θέσεων στον κλάδο έλξης.

Λόγω της απεργίας θα υπάρξουν ματαιώσεις και στα νυχτερινά δρομολόγια της προηγούμενης ημέρας (Τετάρτη 8 Ιουνίου).

«Την ώρα που σε όλες τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες, οι σιδηροδρομικές εταιρείες παραμένουν υπό Δημόσιο έλεγχο ή επανακρατικοποιούνται, η ελληνική κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αγνοώντας όλες τις φωνές που τονίζουν ότι αυτή η πράξη θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αλλά και την τιμολογιακή πολιτική για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ (ΠΕΠΕ).

«Την ίδια ακριβώς ώρα εκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε μήνα από την έλλειψη μηχανοδηγών και την καθημερινή κατάργηση εμπορικών δρομολογίων», προσθέτει.

Τέλος, το Σωματείο των εργαζομένων αναφέρει πως το επόμενο διάστημα και εν όψει των δεσμευτικών προσφορών στις 22 Ιουνίου 2016, θα εντατικοποιήσει τις ενέργειές του ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ