Εφημερίδα Κοινωνική

100 Χρόνια ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ με τη Θεατρική παράσταση «Ποιά Ελένη»

 Breaking News

100 Χρόνια ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ με τη Θεατρική παράσταση «Ποιά Ελένη»
29 Ιουνίου 2016

Το Σάββατο 9 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάσθηκε με εξαιρετική επιτυχία, από τους Σπουδαστές της ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Πειραϊκού Συνδέσμου το θεατρικό έργο «Ποιά Ελένη», των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, στην ιστορική, κατάμεστη, αίθουσα και τους τρις έξώστες του Θεάτρου.

Διακρίναμε ανάμεσα σε ηθοποιούς και αλλους Καλλιτέχνες, τον Κώστα Πρέκα, την Τζένη Ρουσέα, την Αφροδίτη Μάνου που έγραψε και τη Μουσική του εργου, τον Φωκά Ευαγγελινό( χορογραφίες ), τον Αλ. Αντωνόπουλο, τον Δημ. Μαυρόπουλο, τη Μαρία Κωνσταντάκη, την Αλεξάνδρα Καραγιάννη. Επίσης, τους συγγραφείς του έργου Μ. Ρέππακαι Θ. Παπαθανασίου καθώς και τους καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Π.Σ., Νίκο Διαμαντή ( Δ/ντή του Δημοτικού θεάτρου ), Άννα Παναγιωτοπούλου, και Χάρη Σεπεντζή.

1

Ο Εφορος Καλλιτεχνικού, του Πειραικού Συνδέσμου, κ. Γεώργιος Δρούζας στο σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη όλους τους συντελεστές της παράστασης- σπουδαστές και καθηγητές – εξήρε το Καλλιτεχνικό έργο του Δ/ντη της Δραματικής Σχολής, ηθοποιού κ.Σταύρου Καραγιάννηκαι τον παραλλήλησε με τον μεγάλο Πειραιώτη Ηθοποιό Γκίκα Μπινιάρη, ο οποίος το 1963 ανέλαβε τη Δ/νση της Σχολής και μετάαπό μεθοδική και σκληρή δουλειά κατάφερε να την ανασυγκροτήση και να την καθιερώσει ώςΑνωτέρα Δραματική Σχολή.

Συγκεκριμένα ανέφερε:«… η Σχολή Θεάτρου του Π.Σ. ιδρύθηκε το 1914, με Διευθυντές τους Βασίλειο Ρώτα και Μιχάλη Κουνελάκη και συνέβαλε τα μέγιστα στα Πολιτιστικά και Καλλιτεχνικά δρώμενα της εποχής εκείνης. Με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όμως,διέκοψε τη λειτουργία της. Επαναλειτούργησε το 1963, υπό τη Δ/νση του Πειραιώτη ηθοποιού και λογοτέχνη Γκίκα Μπινιάρη. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.Οι θεατρικές παραστάσεις των σπουδαστών στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά γίνονται αφορμή να γραφτούν λαμπρές κριτικές και είχαν σαν απολτέλεσμα να αναγνωριστεί η Σχολή επίσημα από το Κράτος ».

2

Συνεχίζοντας ο κ. Δρούζας αναφέρθηκε στους μετέπειτα Δ/ντές της Δραματικής Σχολής, Νίκο Φιλιππόπουλο, Νίκο Δαφνήκαι έκλεισε με την σημειολογική αναφορά και ευχή οι σημερινοί σπουδαστές της Σχολής, να τύχουν των επιτυχιών και της καταξίωσης που γνώρισαν οι πρόγονοί τους. Μεταξύ εκείνων που φοίτησαν, στην Σχολή θεάτρου του Π.Σ. ανέφερε, ήταν: «οΑιμίλιος Βεάκης, η Κατίνα Παξινού, η Σαπφώ Νοταρά, ο Σάκης Μπουλάς, ο Γιώργος Νινιός, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η Ελένη Γερασιμίδου, η Μπέσσυ Μάλφα, η Κάρμεν Ρουγγέρη, κ.α. ».

Η παράσταση διήρκεσε δύο ώρες και οι σπουδαστέςκαταχειροκροτήθηκαν ακατάπαυστα σε όλη τη διάρκεια του θεατρικού έργου.

Συμμετείχαν με τη σειρά εμφάνισης: Ισιδώρα Δελή, Χρήστος Κωνσταντινίδης, κατερίνα Βασιλείου, Έφη Αντωνάκου, Νάγια Μητσάκου, Γιάννης Ρούσσος,Λιλή Πετροσιάν, Μαριάννα Βασιλαγιαννακοπούλου, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ρένα Καραγιάννη, Δημήτρης Πάσιος, Ελένη Καρκανίδα, Άγγελος Ντάλλας, Βαγγέλης Δαούσης, Γεωργία Γρίβα, Γεράσιμος Δρακόπουλος, Ματίνα Κάνδυλα.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ