Εφημερίδα Κοινωνική

Τσίπρας: Εμείς προτείναμε τον αυτόματο κόφτη μισθών-συντάξεων

 Breaking News

Τσίπρας: Εμείς προτείναμε τον αυτόματο κόφτη μισθών-συντάξεων
10 Μαΐου 2016

Σε πανελλαδικό δίκτυο έβαλε σε εφαρμογή ο Αλέξης Τσίπρας το σχέδιο επικοινωνιακής διαχείρισης της συμφωνίας του Eurogroup με ομιλία-σόου στο υπουργικό συμβούλιο όπου έκανε το «άσπρο-μαύρο» σχετικά με τα όσα συμφώνησε η κυβέρνηση στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε παρά να παραδεχθεί ότι ήταν η ελληνική πλευρά που πρότεινε την ύπαρξη εγγυήσεων για την αυτόματη διόρθωση – ο περίφημος αυτόματος «κόφτης» – σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους. Θέλοντας, μάλιστα, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις είπε στους υπουργούς του ότι «θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν πλεονασμός αλλά δεν είναι νέα μέτρα».

Ως άλλη «Πυθία» προεξόφλησε ότι «διόρθωση δεν θα χρειαστεί γιατί για πρώτη φορά έχουμε ένα πρόγραμμα που μπορεί να βγει» υποστηρίζοντας ότι «αυτό δεν είναι μια εκτίμηση αλλά επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της Eurostat ακόμα και στην πιο δύσκολη χρονιά που μας κατηγόρησαν ότι καταστρέψαμε την Ελλάδα διαπραγματευόμενοι (σ.σ. το 2015)».

Υποστήριξε ακόμα ότι «η χθεσινή απόφαση πέραν του ότι δικαιώνει τις πολύμηνες προσπάθειες αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς να υποχωρεί συνεχώς» επαναλαμβάνοντας τη «γραμμή» που έχει χαράξει από το βράδυ της Δευτέρας το Μέγαρο Μαξίμου ότι αυτό έγινε «χωρίς τη νομοθέτηση επιπρόσθετων από όσα είχαμε συμφωνήσει μέτρων».

Όσον αφορά το χρέος ισχυρίστηκε ότι «έχουμε για πρώτη φορά έναν συγκεκριμένο αποτυπωμένο οδικό χάρτη για την απομείωση του ελληνικού χρέους που προβλέπει σαφή βήματα που θα αποτυπωθούν σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τις 24 Μαΐου και θα είναι βήματα που θα οδηγήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους της χώρας»

«Σήμερα βεβαίως δικαιούμαστε να είμαστε χαρούμενοι αλλά όχι να πετάμε στα σύννεφα γιατί ξέρουμε ότι η νέα φάση θα είναι πιο απαιτητική. Χρειάζεται σχέδιο αποφασιστικότητα για τομές, τόλμη και αποτελεσματικότητα για να μπει η οικονομία σε τροχιά απογείωσης» έστειλε το μήνυμα στους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλειψε να επιδοθεί στο σπορ της επίθεσης κατά των ΜΜΕ λέγοντας ότι «κάποιοι με ψεύδη σπερμολογία και διαρκή καταστροφολογία προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τον ελληνικό λαό σπέρνοντας μιζέρια».

Κατά τον κ. Τσίπρα η ελληνική οικονομία είναι «σαν το συμπιεσμένο ελατήριο και το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιος να το αφήσει. Αυτό περιμένουμε στις 24 Μαΐου».

Θέλοντας, τέλος, να δώσει την αίσθηση της επόμενης ημέρας όσαν όλα να έχουν τελειώσει και να μην εκκρεμεί ένα Eurogroup, διαβουλεύσεις με τεχνικά κλιμάκια, διαπραγματεύσεις για κείμενα και νόμους, ότι «τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε σωστά την ανασυγκρότηση της οικονομίας και ταυτόχρονα να στρέψουμε την προσοχή μας στην καθημερινότητα των πολιτών απελευθερωμένοι από την έγνοια την καθημερινή μιας εντατικής διαπραγμάτευσης για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, τις αλλαγές στην υγεία, την παιδεία, την εργασία».

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να μοιράζει πλεονάσματα και οφέλη από την… ανάπτυξη υποστηρίζοντας ότι «η δική μας διακυβέρνηση θα είναι πολλαπλώς πιο χρήσιμη στα χρόνια της ανάπτυξης γιατί θα μοιράσουμε δίκαια τα οφέλη».

Πηγή: protothema.gr


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ