Εφημερίδα Κοινωνική

Θλίψη στη showbiz για τον ξαφνικό χαμό του πασίγνωστου μακιγιέρ και perfomer Γιάννη Αγγελάκη

 Breaking News

Θλίψη στη showbiz για τον ξαφνικό χαμό του πασίγνωστου μακιγιέρ και perfomer Γιάννη Αγγελάκη
01 Μαΐου 2016

Βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση για τον ξαφνικό χαμό του πασίγνωστου μετρ της ομορφιάς Γιάννη Αγγελάκη, ενός ανθρώπου που άφησε το δικό του στίγμα στον καλλιτεχνικό χώρο με σημαντικές συνεργασίες του με λαμπερές γυναίκες τις οποίες λάτρευε και που φρόντιζε γνωρίζοντας όσο ελάχιστοι τα μυστικά της ομορφιάς να τις αποθεώνει.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως είχε να δώσει σημάδια ζωής από τη Μεγάλη Πέμπτη. Οι δικοί του άνθρωποι και κυρίως η αδελφή του ανησύχησαν και όπως ήταν φυσικό, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Άντρες της Αστυνομίας βρέθηκαν στο σπίτι του όπου και χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα για να μπουν στο εσωτερικό. Δυστυχώς, τον βρήκαν νεκρό, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς ως αιτία θανάτου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τα παιδικά του χρόνια όπως ο ίδιος είχε πει ήταν πολύ καλά με εκείνον μάλλον ιδιαίτερα ανήσυχο και ζωηρό. Μαθητής ακόμη είχε πολύ καλά στο μυαλό του ότι ο καλλιτεχνικός χώρος ήταν στόχος για εκείνον και το μόνο που έμενε ήταν να βρει τρόπο να διοχετεύσει όλο αυτό το πάθος του για δημιουργία κάπου. Αφού τελειώνει τεχνικό λύκειο στον τομέα της Αρχιτεκτονικής σπουδάζει ακολούθως μακιγιάζ και κομμωτική.

Ιδιαίτερα δημοφιλής, αγαπητός και ξεχωριστός όχι μόνο για το ταλέντο του αλλά και το απίστευτο χιούμορ του γίνεται ιδιαίτερα αγαπητός στο χώρο και πολύ σύντομα συναντιέται με την επιτυχία πραγματοποιώντας σειρά πετυχημένων συνεργασιών με ονόματα ηχηρά μεταξύ των οποίων η Άννα Βίσση. Για τη συνεργασία του αυτή εκείνος θα πει λίγο αργότερα ότι ήταν το σημαντικότερο πράγμα που έκανε αφού ένιωθε ότι δούλευε με μία καλλιτέχνιδα διεθνούς βεληνεκούς που το βοηθούσε στο να κάνει πάντα πρωτοποριακά πράγματα και πειραματισμούς που αποτελούσαν αντικείμενο συζήτησης. Ρούλα Κορομηλά, Καίτη Γαρμπή, Ναταλία Γερμανού, Πέγκυ Ζήνα μερικές μόνο από τις τηλεοπτικές περσόνες που αφέθηκαν στα μαγικά του χέρια και θαμπώθηκαν από το μεγαλειώδες ταλέντο του στις μεταμορφώσεις που εκείνος επιχειρούσε.

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν κάνω απλά μακιγιάζ και κομμωτική, νιώθω ότι κάνω τέχνη, είναι σα να μεταμορφώνω αυτές τις γυναίκες και νιώθω ότι δημιουργώ χαρακτήρες και ρόλους», είχε πει σε συνέντευξή του όπου είχε μιλήσει για το παράξενο ταξίδι της ζωής του:

«Όλα τα μεγάλα πράγματα στη ζωή μου ήρθαν «τυχαία»!!! Σε μια επίσκεψη μου στη Χαλκίδα, όπου σπούδαζε η αδερφή μου, γνώρισα την Αντωνία ( Τόνια), καταπληκτική κομμώτρια και μπαμ…. Γύρισα στην Αθήνα και είπα στη μαμά μου, «Θα γίνω κομμωτής»!!! Μετά από φωνές, κλάματα, απειλές και τα γνωστά, ( δεν αφήνεις έτσι την Αρχιτεκτονική για την κομμωτική ) πέρασε το δικό μου!!! Και μετά άλλο ένα «τυχαίο» γεγονός (τίποτα δεν είναι τυχαίο) μου έφερε το μακιγιάζ!!! Σε ένα κλαμπ συνάντησα μετά από χρόνια μια συμμαθήτρια μου από το δημοτικό η οποία δούλευε σε σχολή μακιγιάζ!!! Πήγα την επόμενη για καφέ και… «Μαμά θα γίνω μακιγιέρ»!!! Άλλες φωνές, κλάματα κτλ. Χαχαχαχα… Ωστόσο από μικρός είχα την τάση να διασκεδάζω τους γύρο μου και αυτό μου έδινε μεγάλη ευχαρίστηση!!! Ακόμα και ως Μακιγιέρ «έπαιζα» ρόλους και δημιουργούσα κωμικές καταστάσεις, σε φωτογραφίσεις, επιδείξεις μόδας, βίντεο κλιπ, καμαρίνια… Με αποτέλεσμα να κάνω κάποια guest σε σήριαλ… Δεν μπορούσα όμως να το φανταστώ ως επάγγελμα…»

Στα τέλη της δεκαετίας της 90 θα κάνει πραγματικότητα ένα μεγάλο του όνειρο αφού θα πρωταγωνιστήσει σε μία ταινία που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στην «Επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά» του Πάνου Κούτρα και θα προταθεί μάλιστα για βραβείο 1ου ρόλου στο φεστιβάλ Θες/νίκης. Τα επόμενα χρόνια άρχισε να επικεντρώνεται σε συνεργασίες τέτοιας λογικής με πρόζα και τραγούδι αλλά και συμμετοχές σε σήριαλ και ένιωθε ότι άρχισε να βρίσκει το δρόμο του και να κάνει αυτό που τον εξέφραζε πραγματικά. Παράλληλα αρχίζει μαθήματα φωνητικής και το 2003 ξεκάνει να τραγουδαει, επαγγελματικά πλέον, σε διάφορα μαγαζιά. Το 2006 συμμετέχει και σε τηλεοπτική εκπομπή με συνεργάτιδα τη Χριστίνα Λαμπίρη ενώ λίγο αργότερα θα εκπλήξει τους πάντες όταν θα κυκλοφορήσει η πρώτη του δισκογραφική δουλεια με τίτλο «Γιάννης Αγγελάκης #1″.

Ο ίδιος μιλούσε με ενθουσιασμό για όλα αυτά τα βήματα που έκανε και είχε σημειώσει σε συνέντευή του:

«Το 1995 μου έγινε μια πρόταση να πρωταγωνιστήσω στη ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, «Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά» – μια πλέον cult ταινία- στο ρόλο μιας κοπέλας!!!! Η ταινία πήγε σε πολλά φεστιβάλ στο εξωτερικό και απέσπασε πολλά βραβεία… Στο εξωτερικό… Γιατί στην Ελλάδα, αν και λάβαμε μέρος, επίσημα, στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ενώ ήμουν προτεινόμενος για το βραβείο 1ου γυναικείου ρόλου, παραλίγο να μην με αφήσουν να μπω στο θέατρο για τα βραβεία γιατί ένας «άπλυτος» θεωρούσε την υποψηφιότητα μου άκυρη… Μεγαλεία!!!! Φωνές, σπρωξιδια, απειλές… Εντέλει με έβαλε μέσα η ίδια η (τότε) υπουργός πολιτισμού, Κ. Ε. Παπαζώη… Μεγαλεία σου λέω!!!! Χαχαχαχαχα. Και η συνέχεια έγινε το 1999 στο σήριαλ του Αντ1 «Αδερφές ψυχές» του Πάνου Έξαρχου. Όπου από τα 10 επεισόδια που είχα υπογράψει, έκανα 33… Μετά άρχισαν εμφανίσεις σε μαγαζιά (μπουζούκια) ως τραγουδιστής… Μαθήματα φωνητικής και σεμινάρια υποκριτικής… Ώσπου ήρθε στον δρόμο μου η Ματθιλδη Μαγγιρα και με έβαλε στον ίσιο δρόμο!!!! Χαχαχαχα!!! Ααααα ξέχασα να σου πω οτι το ντεμπούτο μου στο θέατρο το έκανα με την Αννα Βισση στους (πρώτους) «Δαίμονες»!!!!».

Είχε πολλές φιλίες δυνατές στο χρόνο αλλά ένας από τους ανθρώπους που εκτιμούσε απεριόριστα ήταν ο συνάδελφός του Τρύφων Σαμαράς.

Ο Τρύφωνας Σαμαράς, μη μπορώντας να πιστέψει τον ξαφνικό χαμό του φίλου του, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα στιγμιότυπο γράφοντας: «Ένα μεγάλο ταλέντο φίλος μου έφυγε από τη ζωή σήμερα… Το έμαθα μόλις τώρα. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε Γιάννη Αγγελάκη».

Πηγή: protothema.gr

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ