Εφημερίδα Κοινωνική

Στον Πειραιά θα καταπλεύσει την Κυριακή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο

 Breaking News

Στον Πειραιά θα καταπλεύσει την Κυριακή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο
11 Μαΐου 2016

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει την Κυριακή το πρωί ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, το «Ovation of the Seas», της εταιρείας Royal Caribbean.

Το νεότευκτο πλοίο, 168.666 τόνων, μήκους 348 μέτρων, έχει χωρητικότητα 4.180 επιβάτες και 1.300 μέλη πλήρωμα. Εκτείνεται σε 18 καταστρώματα και διαθέτει 2.091 καμπίνες.

Το πλοίο κατασκευάστηκε πρόσφατα στο ναυπηγείο Meyer Werft της Γερμανίας και διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΠ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, έχει υλοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεων στους χώρους εντός και εκτός του Επιβατικού Σταθμού Θεμιστοκλής.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν σε βελτιώσεις των υφιστάμενων υποδομών και του εξοπλισμού και έχουν συνοπτικά ως ακολούθως:

Δημιουργία νέων στεγασμένων χώρων αναμονής επιβατών 1000 θέσεων με κλιματισμό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για check in (60 θέσεις) των επιβατών.

Διαμόρφωση του πρώτου ορόφου της αίθουσας αναχωρήσεων ως ιδιαίτερου χώρου αναμονής και ελέγχου (X-RAYS) των μελών του πληρώματος του πλοίου.

Δημιουργία επιπλέον θέσεων για έλεγχο επιβατών, βαλιτσών και χειραποσκευών (Χ-RAYS).

Την περασμένη Παρασκευή 6 Μαΐου στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε και το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «CARNIVAL VISTA» μήκους 324 μέτρων με 3.700 επιβάτες και 1.500 άτομα πλήρωμα.

Το συγκεκριμένο πλοίο θα χρησιμοποιεί το λιμάνι του Πειραιά ως λιμένα άφιξης και αναχώρησης των δρομολογίων του στη Μεσόγειο και θα προσεγγίσει πέντε φορές το λιμάνι με περίπου 50.000 επιβάτες.

Το πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου που ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από την Τεργέστη υποδέχθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ.

Πηγή: in.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ