Εφημερίδα Κοινωνική

Στη μέση κόβεται το εφάπαξ με το νέο ασφαλιστικό

 Breaking News

Στη μέση κόβεται το εφάπαξ με το νέο ασφαλιστικό
05 Μαΐου 2016

Το μισό εφάπαξ θα παίρνουν από εδώ και στο εξής όσοι συνταξιοδοτούνται τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό γιατί με το υπό ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλάζει εκ βάθρων ο τρόπος υπολογισμού της παροχής. Οι νέες μειώσεις στο εφάπαξ θα είναι της τάξης του 15% – 20%, ενώ ήδη έχουν γίνει μνημονιακές περικοπές ύψους 38,14%.

Οι νέες μειώσεις θα αφορούν όσους αποχώρησαν από τον Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με Τα Νέα. Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας αποδίδουν την καθυστέρηση της καταβολής του εφάπαξ που εκκρεμεί από το 2013 στον μαθηματικό τύπο τον οποίο είχαν ορίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χαρακτηρίζοντάς τον λανθασμένο και πρακτικά ανεφάρμοστο.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι για να αλλάξει ο μαθηματικός τύπος πρέπει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ειδικότερα, οι αλλαγές που επέρχονται με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αφορούν τη βάση υπολογισμού του εφάπαξ. Με την εφαρμογή του νόμου οι συντάξιμες αποδοχές θα υπολογίζονται με βάση τα πέντε ημερολογιακά έτη που προηγούνται της υποβολής της αίτησης.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ