Εφημερίδα Κοινωνική

Πώς 34 δημοτικοί σύμβουλοι γλίτωσαν βαριές ποινές για τραπεζοκαθίσματα

 Breaking News

Πώς 34 δημοτικοί σύμβουλοι γλίτωσαν βαριές ποινές για τραπεζοκαθίσματα
12 Μαΐου 2016

Απαλλάσσονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης μέλη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της χωροθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους των οδών Ικτίνου και Ζεύξιδος.

Πρόκειται για συνολικά 34 δημοτικούς συμβούλους -αρκετοί εκ των οποίων επανεξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές- που ενεπλάκησαν στην υπόθεση και κατέστησαν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, ύστερα από μήνυση πολίτη, που διαφώνησε με το περιεχόμενο σχετικής απόφασης, που είχε ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο το Μάιο του 2011.

Σε κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν σε πταισματοδίκη, ενώπιον του οποίου κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας, επισήμαναν ότι σκοπός των αποφάσεων τόσο του δημοτικού συμβουλίου όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ήταν «να μπει επιτέλους μια πραγματική τάξη σε ένα μέχρι τότε ασύντακτο καθεστώς, ώστε να πάψουν οριστικά τα παράπονα» και «να χωροθετηθούν ευκρινώς τα όρια, εντός των οποίων θα μπορούσε να γίνεται η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων των μαγαζιών».

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με βούλευμα που εξέδωσε αποφαίνεται να μην γίνει κατηγορία σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι πλημμελειοδίκες, στο σκεπτικό τους, υιοθέτησαν την άποψη ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είτε ενήργησαν χωρίς δόλο είτε υπέστησαν νομική πλάνη.

Πηγή: aftodioikisi.gr

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ