Εφημερίδα Κοινωνική

Ώρα αιχμής… Πειραιάς υπομονής! Το απίστευτο χάος στους δρόμους της πόλης (εικόνες)

 Breaking News

Ώρα αιχμής… Πειραιάς υπομονής! Το απίστευτο χάος στους δρόμους της πόλης (εικόνες)
31 Μαΐου 2016

Πολλές καταγγελίες δέχεται τις τελευταίες μέρες η εφημερίδα μας για την κατάσταση στους δρόμους του Πειραιά.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται καθημερινά όσα εδώ και χρόνια γράφουμε για τα έργα του ΤΡΑΜ και την απίστευτη «πληγή» που έχουν ανοίξει στην πόλη. Ούτε οι μονοδρομήσεις βοήθησαν, ούτε η τακτική του «πάμε σιγά» για να μην πονέσουμε… Οι Πειραιώτες (και όχι μόνο) έχουν αγανακτήσει!

Το πρόβλημα το γνωρίζει από πρώτο χέρι η δημοτική Αρχή που επισήμως πλέον πιέζει εδώ και μήνες το αρμόδιο υπουργείο για να τελειώσουν τα έργα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Από την πλευρά της, η Τροχαία με τη δύναμη που διαθέτει προσπαθεί να επιβάλει την «τάξη» όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά και περιφερειακά, διότι στις αρμοδιότητές της είναι να «σηκώνει» και το βάρος της κίνησης του λιμανιού.

Βεβαίως, πολλοί είναι εκείνοι οι συμπολίτες μας που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται βιώνοντας το πρόβλημα καθημερινά στο «πετσί» τους. Χαρακτηριστική ήταν η καταγγελία που έλαβε η εφημερίδα μας από Πειραιώτη επιχειρηματία που θέλοντας να κάνει τη διαδρομή από τον Άγιο Διονύσιο στον Άγιο Σπυρίδωνα με το αυτοκίνητό του χρειάστηκε περίπου 50’ λεπτά σε ώρα αιχμής! Μας συνέστησε μάλιστα να επισκεφτούμε το λεγόμενο τρίγωνο του «διαβόλου» (Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Εθνικής Αντιστάσεως) μετά τις 2 το μεσημέρι για να δούμε το κυκλοφοριακό «δράμα» με τα μάτια μας.

Έτσι και έγινε. Ο φακός της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ κατέγραψε το χάος στο συγκεκριμένο σημείο, με αυτοκίνητα, μηχανάκια, λεωφορεία, τρόλεϊ «μπλοκαρισμένα» σε σκονισμένο φόντο και αναμεσά τους πεζούς να προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο κάνοντας «σλάλομ»!

Για τις καταγγελίες αυτές ενημερώσαμε την Τροχαία Πειραιά. Όπως μάθαμε στο σημείο υπάρχει τροχονόμος από τις 7 έως τις 10.30 το πρωί και στην πορεία η «δύναμη» της Τροχαίας μεταφέρεται πάνω προς την πλ. Ιπποδαμείας, όπου και εκεί παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα.

Αυτή η περίπτωση είναι μόνο μια από την ταλαιπωρία που βιώνουν οι Πειραιώτες λόγω των έργων. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε ρεπορτάζ μας για την κατάσταση στην Γρ. Λαμπράκη και στην Μικράς Ασίας αλλά για όσα «πιο δύσκολα» έρχονται ενόψει μάλιστα θερινής περιόδου… Ας ελπίσουμε οι αρμόδιοι να επιληφθούν του θέματος.

DSCN2157 DSCN2158

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ