Εφημερίδα Κοινωνική

TO ΠΟΤΑΜΙ επισκέφθηκε τον δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη προκειμένου να συζητηθούν τοπικά καθημερινά θέματα

 Breaking News

TO ΠΟΤΑΜΙ επισκέφθηκε τον δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη προκειμένου να συζητηθούν τοπικά καθημερινά θέματα
18 Μαΐου 2016

Ο Τομέας Πειραιά με τη συμμετοχή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Γιώργου Αμυρά, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη προκειμένου να συζητηθούν θέματα της τοπικής καθημερινότητας.

Το Ποτάμι Πειραιά εκπροσωπήθηκε από τους νεοεκλεγέντες Γραμματείς Α” και Β” Πειραιά κ. Γιώργο Γκαρή και Θάνο Νικου, την Υπεύθυνη της Γραμματείας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ. Ίρια Τσάκωνα και την κ. Χλόη Βλασσοπούλου πολιτική υπεύθυνη περιβάλλοντος και ενέργειας.

Η συζήτηση αφορούσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή ως καλλικρατικός δήμος καθώς τόσο η έλλειψη οικονομικών πόρων όσο και εκείνη του προσωπικού επιφέρουν καθυστέρηση στο σχεδιασμό έργων.

1

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αξιοποίηση του -αναδιαμορφωμένου σε διοικητικές υπηρεσίες, καπνεργοστασίου ΚΕΡΑΝΗ. Τόνισε ότι η απόφαση της μεταφοράς των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών δίνει ανάσα για την περιοχή και την τοπική οικονομία, ενώ επεσήμανε ότι ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί τουλάχιστο 14 χρόνια πριν, καθώς όλο αυτό το διάστημα, το άδειο κτήριο επιβάρυνε το δημόσιο για φύλαξη και συντήρηση.

Ο Βουλευτής Γιώργος Αμυράς ανέφερε εμφαντικά το τεράστιο πρόβλημα της τοπικής ανεργίας προσθέτοντας ότι η όλες οι βιομηχανικές μονάδες της περιοχής έχουν κλείσει εκτός από την Lever, Pitsos και Rolco που συνεχίζουν έχοντας προβεί σε μεγάλο αριθμό απολύσεων. Ο κ. Ιωακειμίδης συμφώνησε λέγοντας ότι η τοπική ανεργία είναι από τις υψηλότερες στο λεκανοπέδιο και οπωσδήποτε η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει κανένα πλαίσιο ανάσχεσής της.

Συζήτηση έγινε για τα λιμνάζοντα ύδατα στην ανοιχτή κοίτη του Κηφισού ποταμού, στο ύψος του Ρέντη, όπου ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι η ανομβρία επιτρέπει στα κουνούπια να αυξάνονται με εκρηκτικούς ρυθμούς η επίλυση του προβλήματος όμως αποτελεί θέμα της Περιφέρειας και του αρμόδιου Υπουργείου.

Ο Τομέας Πειραιά συνεχίζοντας τη δράση «Το ΠΟΤΑΜΙ στις γειτονιές» τις επόμενες ημέρες συνεχίζει τις επισκέψεις σε Δημάρχους, χώρους εργασίας, χώρους πολιτισμού και υπηρεσίες, προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες και να μεταφέρει τις θέσεις του κινήματος στην τοπική κοινωνία.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ