Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης διεθνούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών

Μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης διεθνούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών
09 Μαΐου 2016

Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, βρίσκεται σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, κυρίως όμως στις σκανδιναβικές χώρες.

Πρόκειται για πανευρωπαϊκό κύκλωμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, δρούσε τα τελευταία χρόνια μεταφέροντας μέσω Ελλάδας ναρκωτικά όλων των ειδών, αποκομίζοντας κέρδη, που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 15 μέλη της οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί 678 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης έχουν κατασχεθεί ένα ταχύπλοο σκάφος και φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, με τα οποία γινόταν η μεταφορά ναρκωτικών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος είναι επιχειρηματίας στο χώρο των μεταφορών και θεωρείται «βαρόνος» ναρκωτικών στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης προοριζόταν για το Όσλο της Νορβηγίας, όπου η τιμή της είναι πολύ υψηλή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη τα ναρκωτικά από την Αλβανία σε νησί του Ιονίου και από εκεί προωθούνταν σε διάφορα σημεία, απ” όπου με τα φορτηγά διεθνών μεταφορών, μεταφέρονταν στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης αποτελεί συνέχεια άλλων υποθέσεων που έχει εξιχνιάσει η Δίωξη Ναρκωτικών τον τελευταίο καιρό και έχει κατασχέσει κοκαΐνη, κατεργασμένο χασίς, κάνναβη και άλλες ουσίες, ενώ έχει συλλάβει άτομα που φέρονται ως μέλη του ίδιου κυκλώματος.

Μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας, θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις για την υπόθεση από την Ασφάλεια Αττικής.

Πηγή: real.gr

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ