Εφημερίδα Κοινωνική

Κατ” αρχήν συμφωνία των μετόχων για τη διάσωση του Mega

 Breaking News

Κατ” αρχήν συμφωνία των μετόχων για τη διάσωση του Mega
25 Μαΐου 2016

Σε κατ” αρχήν συμφωνία για τη διάσωση του Mega έφτασαν σήμερα οι μέτοχοι του καναλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέτοχοι συμφώνησαν να βάλουν ποσό της τάξης των τριών εκατ. ευρώ εντός της εβδομάδας, προκειμένου να καλυφθούν οι πρώτες εκκρεμότητες -και πιο συγκεκριμένα η αποπληρωμή των οφειλομένων προς τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα μπει έναντι της αύξησης ΑΜΚ, ύψους 22,5 εκατ. ευρώ, που έχει αποφασιστεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τηλέτυπος ΑΕ, δε, ανακοίνωσε την πρόθεση να συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι, καθώς και τρίτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού.

Κατ” αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο»

Νωρίτερα, η αγωνία των εργαζομένων στο Μεγάλο Κανάλι είχε κορυφωθεί, καθώς ήταν ορατό το ενδεχόμενο να δουν όλοι την πόρτα της εξόδου.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του Mega, Λίζα Δουκακάρου.

«Από τις 12 το πρωί! Όλοι εδώ μαζί ενωμένοι/Συνάδελφοι κουράγιο θα περάσει…» ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την ανάρτησή της.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ