Εφημερίδα Κοινωνική

Καλλιθέα: Να μείνουν στο δήμο τα πρώην Ολυμπιακά Ακίνητα

 Breaking News

Καλλιθέα: Να μείνουν στο δήμο τα πρώην Ολυμπιακά Ακίνητα
09 Μαΐου 2016

Ομόφωνη απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας για άμεση απόσυρση από την κυβέρνηση της τροπολογίας με την οποία παραχωρούνται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κτίρια των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Beach Volley στην παραλιακή ζώνη Καλλιθέας.

Σύσσωμη η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση του Δήμου Καλλιθέας δήλωσε χθες στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, την απόφαση να μην επιτρέψει την εφαρμογή της τροπολογίας της κυβέρνησης με την οποία παραχωρούνται για 20 χρόνια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σημαντικές κτιριακές εγκαταστάσεις των πρώην Ολυμπιακών Ακινήτων.

Παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώντας την συμπαράσταση τους στο δίκαιο αίτημα της απόσυρσης της επίμαχης τροπολογίας, ήταν οι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Μοσχάτου –Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Χρήστος Καπάταης.

 kalliuea2

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, στην ομιλία του δήλωσε ότι: «Είναι εντυπωσιακό πως η κυβέρνηση προχώρησε σε μία τέτοιας σημασίας κίνηση, εν μέσω μιας διαδικασίας ανάπλασης της παραλίας, χωρίς όχι μόνο να διαβουλευτεί αλλά ούτε καν να ενημερώσει έστω και προσχηματικά τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους άλλους φορείς.

Πραγματικά, δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο μιας τέτοιας μονομερούς ενέργειας, όμως τρομάζω και μόνο με το ενδεχόμενο μιας τέτοιας ποιότητας διακυβέρνησης της χώρας, όπου η πατρίδα μας θα κυβερνάται με ανακοινώσεις και αιφνιδιαστικές τροπολογίες.

Εμμένω στο θέμα της μονομερούς , πραξικοπηματικού χαρακτήρα ενέργειας γιατί μία τέτοια διαδικασία δημιουργεί και ουσία και προηγούμενο».

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κάλεσε του δημότες που είχαν κατακλύσει το Δημαρχείο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους έως την επίτευξη του στόχου.

Οι επόμενες κινήσεις του Δήμου Καλλιθέας όπως αποφασίστηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είναι:

• Αίτημα για διαπαραταξιακή συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους εμπλεκόμενους υπουργούς παιδείας και δικαιοσύνης, παρουσία και των Δημάρχων όμορων Δήμων.

• Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για εισαγωγή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

• Κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου με τα Δημοτικά Συμβούλια Καλλιθέας, Μοσχάτου και Ταύρου.

• Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ