Εφημερίδα Κοινωνική

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων

 Breaking News

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων
26 Μαΐου 2016

Δικογραφίες για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων σχηματίστηκαν σε βάρος ενός Έλληνα, ενός Αλβανού, ενός Φιλιππινέζου και ενός Ινδού.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη των τεσσάρων ανδρών μετά από διαδικτυακές έρευνες στο πλαίσιο δύο παγκόσμιων επιχειρήσεων για την παταξη της πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά την έρευνα προέκυψε ότι χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας κάνοντας χρήση διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών, κατείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν σε τέσσερις χρήστες και κλιμάκια αστυνομικών μετέβησαν στις 19, 24 και 25 Μαΐου 2016 στα σπίτια τους, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από τους ελέγχους που έγιναν ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι φορητών υπολογιστών και κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ