Εφημερίδα Κοινωνική

Έκθεση Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη

 Breaking News

Έκθεση Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη
19 Μαΐου 2016

Έργα τους θα παρουσιάσουν οι μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη απο τις 22 έως τις 29 Μαϊου στο VillageShoppingandmore… ( Θηβών 228 και Παρνασσού).

Είσοδος ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: 18.00-21.00

Λίγα λόγια για το εργαστήρι ζωγραφικής ενηλίκων

Το Εργαστήριο Ζωγραφικής Ενηλίκων του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη δημιουργήθηκε το 1983 με σκοπό οι συμμετέχοντες να διαμορφώσουν μια σφαιρική αντίληψη εικαστικής σκέψης, δεξιότητας, προβληματικής και διατύπωσης νοημάτων, γλώσσας, χειρισμών και συνεπώς προτάσεων, δηλαδή έργων.Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς, αλλά πρέπει να συνεχιστεί έως ότου ο κάθε μαθητής να μπορεί να εκφραστεί μόνος του.

Στο Εργαστήριο Ζωγραφικής Ενηλίκων διδάσκονται:

Ελεύθερο σχέδιο, χρώμα, θεωρία και πρακτική άσκηση και εφαρμογές της ζωγραφικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε μουσεία , εκθέσεις και κύκλους σεμιναρίων ανοικτούς στο κοινό. Βασικό στοιχείο της διδασκαλίας είναι η συνδιδασκαλία όλων των μαθητών (αρχάριοι, προχωρημένοι) με ανοιχτές συζητήσεις και με σχεδιαστικές, χρωματικές, συνθετικές παρατηρήσεις από τον καθηγητή. Έτσι μέσα από διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις διευρύνεται το πεδίο αντίληψής τους.

Η ελεύθερη επιλογή θέματος πάνω σε νεκρές φύσεις και εκμαγεία έχει όρια που παρατίθενται ως εξής: Βασικό σχέδιο (άξονες, τόνος, γραφή), σύνθεση, χρώμα, ρυθμός, κίνηση, κλίμακα, πλήρη και κενά, ανοιχτό σχήμα, εικαστική γραφή και αυτόματη γραφή, στοιχεία που υπάρχουν σε όλες τις μορφές εικαστικής έκφρασης.

Οι μαθητές προτρέπονται να πειραματιστούν σε διάφορα υλικά (μολύβι, κάρβουνο, χρώμα), όπου γίνεται αναλυτική αναφορά στις αρμονίες και αντιθέσεις, τις ποιότητες των τόνων και τη χρήση βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων. Το πρόγραμμα σπουδών του ελεύθερου Εργαστηρίου έχει στόχο την ανάπτυξη της προσωπικής πλαστικής, εικαστικής αναζήτησης των μαθητών. Είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες τους, παρακολουθώντας το προσωπικό ρυθμό τους.Παράλληλα λειτουργεί τμήμα μεικτών εικαστικών τεχνικών, κατασκευών, μικρογλυπτικής κλπ. που συμμετέχουν και έφηβοι άνω των 15 ετών.

Πληροφορίες:Αχιλλέως 15, Νίκαια ( τηλ.:210-4906021,210-4019947).

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ