Εφημερίδα Κοινωνική

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου

 Breaking News

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου
09 Μαΐου 2016

Η θέση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου παραμένει σταθερή υπέρ της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου, ως ένας δημόσιος χώρος με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες, με ανάδειξη του περιβαλλοντικού στοιχείου και ήπιες χρήσεις ψυχαγωγίας, πολιτισμού και αθλητισμού, παράλληλα με τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων και με επίλυση των κυκλοφοριακών ζητημάτων.

Το παραλιακό μέτωπο που εκτείνεται από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο πρέπει να αντιμετωπιστεί στο σύνολό του ως χώρος ικανός όχι μόνο να αναβαθμίσει την Αττική με τις χρήσεις του και τις περιβαλλοντικές του δυνατότητες, αλλά να προσφέρει την ποιότητα ζωής που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Αττικής. Γι αυτό το λόγο είναι αντίθετοι με την αιφνιδιαστική κίνηση της Κυβέρνησης, η οποία, χωρίς καμία συνεννόηση με τους Δήμους και την Περιφέρεια προχώρησε σε τροπολογία για την παραχώρηση τμήματος της κτιριακής υποδομής της παραλιακής ζώνης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Πράξη η οποία υπονομεύει κάθε σχέδιο ανάπτυξης, θέτει εμπόδια στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, υποβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των κατοίκων των παραλιακών Δήμων.

Είναι αντίθετοι στην κατεύθυνση αυτή στην οποία στρέφει η κυβέρνηση το ζήτημα του παραλιακού μετώπου, ιδιαίτερα τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει εκ νέου έντονα οι ενέργειες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής την Περιφέρεια Αττικής στην οποία παραχωρήθηκε η αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου προκειμένου να ξεκινήσει η δημοπράτηση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Προκειμένου να τοποθετηθούν επί του θέματος και να οργανώσουν τις περαιτέρω ενέργειές, συγκαλούν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 20.00, στην αίθ. ΔΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θ. Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κων/λεως και Σολωμού).

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ