Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΗΜΑΡ για πλαστά πτυχία: Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης

 Breaking News

ΔΗΜΑΡ για πλαστά πτυχία: Ένοχη η σιωπή της κυβέρνησης
26 Μαΐου 2016

«Απαράδεκτη ακόμη και ως σκέψη» χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την ενδεχόμενη νομιμοποίηση από την κυβέρνηση των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν πλαστά πτυχία, ενώ ο Πρόεδρος του κόμματος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή,ζητώντας από τους συναρμόδιους υπουργούς να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους. Όπως σημειώνει,μάλιστα, μέχρι τώρα ουσιαστικές απαντήσεις δεν έχουν δοθεί δημόσια: «Η κυβέρνηση κάνει ότι δεν ακούει, αλλά η σιωπή δείχνει ενοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος «οι πλαστοί τίτλοι έδωσαν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους αυτούς να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και να εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο, καταλαμβάνοντας θέσεις τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει υποψήφιοι με πραγματικά προσόντα».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «πρέπει επιτέλους να ληφθούν σοβαρές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του φαινομένου των πλαστών τίτλων σπουδών, διότι αποτελεί ένα μείζον ζήτημα που πλήττει το δημόσιο εκπαιδευτικό αγαθό, προκαλεί ανισότητες και αναπαράγει εστίες διαφθοράς και διαπλοκής. Είναι αδιανόητο, με την ανεργία στα ύψη και την αξιοκρατία να αναζητείται, να υπάρχει έστω και η υπόνοια επιβράβευσης της χρήσης πλαστών δικαιολογητικών για πρόσληψη στο Δημόσιο».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ