Εφημερίδα Κοινωνική

Διαβεβαιώσεις Δρίτσα για τα εργασιακά των λιμενεργατών

 Breaking News

Διαβεβαιώσεις Δρίτσα για τα εργασιακά των λιμενεργατών
26 Μαΐου 2016

Βούληση της κυβέρνησης είναι να κατοχυρωθούν πλήρως οι ασφαλείς και σταθερές θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων από τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας, που έχουν κηρύξει από σήμερα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ζητώντας την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων.

Για τα εργασιακά των εργαζομένων ο κ. Δρίτσας είπε ότι τίποτα δεν είναι ξεκρέμαστο αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα πλέγμα προστασίας, που έχει ήδη αποτυπωθεί στο κείμενο της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, αλλά και στο νομοσχέδιο για τη δημόσια αρχή λιμένος.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί και επιπλέον πρωτοβουλίες για μεγαλύτερη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος υποστήριξε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας δεν αποτελεί μοντέλο εθνικής λιμενικής πολιτικής, αλλά αντι-αναπτυξιακή πράξη.

«Έχουμε δηλώσει προς την κυβέρνηση ότι σε κάθε εξέλιξη στα λιμάνια θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη σταθερή εργασία με κατοχυρωμένες εργασιακές σχέσεις», πρόσθεσε.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ