Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκινούν σήμερα οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία

 Breaking News

Ξεκινούν σήμερα οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία
04 Απριλίου 2016

Στους 350 ανέρχεται ο αριθμός των αστυνομικών της Frontex, οι οποίοι έχουν φθάσει στη Λέσβο, προκειμένου να συνδράμουν το έργο επαναπροώθησης των παράτυπων μεταναστών στο Δικελί της Τουρκίας.

Για το σχέδιο επαναπροώθησης, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα, έχουν ναυλωθεί δύο πλοία, τουρκικών συμφερόντων, χωρητικότητας 250 ατόμων. Σε καθημερινή βάση, θα πραγματοποιούνται τρία δρομολόγια.

Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί η επαναπροώθηση 250 μεταναστών, ενώ ανάλογος αριθμός έχει προβλεφθεί για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε μετανάστης θα συνοδεύεται από έναν αστυνομικό της Frontex. Oι πρώτες μετακινήσεις αφορούν μετανάστες από το Πακιστάν, χώρες της βορείου Αφρικής, το Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα και το Κονγκό.

Την ίδια ώρα ωστόσο, αύξηση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, καθώς από το πρωί της Παρασκευής έχουν αποβιβαστεί 888 άτομα στη Λέσβο, 462 στη Χίο και 31 στη Σάμο.

Συγχρόνως, εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας (hot spots) των παραπάνω νησιών, καθώς στη Μοριά της Λέσβου βρίσκονται 3.340 άτομα, στη Χίο 2.045 και στη Σάμο 249.

Τριακόσα άτομα παραμένουν παράλληλα, στο λιμάνι της Χίου, ενώ ακόμη 300 έχουν μετεγκατασταθεί σε ανοικτό καταυλισμό στην πρωτεύουσα του νησιού.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα άλλωστε, έχει δρομολογηθεί έκτακτη σύσκεψη των αρμόδιων φορέων της Χίου, απόψε το βράδυ, στις 8.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ