Εφημερίδα Κοινωνική

Το σκληρό «ΟΧΙ» του Τουσκ στον Τσίπρα

Το σκληρό «ΟΧΙ» του Τουσκ στον Τσίπρα
27 Απριλίου 2016

Απορρίφθηκε το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις και τη μη διεξαγωγή Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη, από  τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η αρνητική στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέναντι στο αίτημα Τσίπρα για σύγκληση Συνόδου Κορυφής είχε διαφανεί από την πρώτη στιγμή όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός τον κάλεσε στο τηλέφωνο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού «ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο Τουσκ, εφόσον η αδυναμία σύγκλισης (σ.σ. το σωστό ορθογραφικά είναι σύγκληση) του Eurogroup επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλισης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης» και ο Ντόναλντ Τουσκ του απάντησε ότι «εντός της ημέρας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλισης (σ.σ. το σωστό ορθογραφικά είναι σύγκληση) του Eurogroup».

Σύμφωνα με το Μαξίμου οι δύο άνδρες θα μιλήσουν εκ νέου την Μεγάλη Πέμπτη για επανεκτίμηση της κατάστασης.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού – με την ορθογραφία των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα – έχει ως εξής:

foto-deltio-briefing

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι το αίτημα και τα βάσιμα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς έθεσαν τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σε κίνηση ώστε μετά το Πάσχα να συγκληθεί το Eurogroup, το οποίο δεν συνεδριάζει αύριο, και το οποίο ματαιώθηκε λόγω της επιμονής του ΔΝΤ στην ψήφιση του πακέτου των προληπτικών μέτρων.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ