Εφημερίδα Κοινωνική

Παράνομα καταλύματα που «κόβουν» πελάτες

 Breaking News

Παράνομα καταλύματα που «κόβουν» πελάτες
01 Απριλίου 2016

Τα μη αδειοδοτημένα και μη φορολογημένα καταλύματα που ενοικιάζονται σε τουρίστες χωρίς να διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργίας ρίχνουν τις πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Αυτό υποστηρίζει η Ένωση Ξενοδοχείων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού, επισημαίνοντας ότι τα εν λόγω καταλύματα – διαμερίσματα που προχωρούν σε τουριστικές μισθώσεις είναι απαλλαγμένα από τις υποχρεώσεις που έχουν τα ξενοδοχεία, αλλά και από τις πολλαπλές φορολογικές επιβαρύνσεις μετά τον διπλασιασμό του ΦΠΑ, την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, κ.ά.

Η Ένωση υπογραμμίζει ότι θα έπρεπε να είχε ήδη θεσμοθετηθεί ένα νέο νομοθετικό, θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο που να μη δημιουργεί στην αγορά συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος του νόμιμου και αδειοδοτημένου τομέα και συγχρόνως να εξασφαλίζει τα δημόσια έσοδα και την ασφάλεια των επισκεπτών. Παράλληλα, την έντονη ανησυχία της Ένωσης προκαλεί ο συνδυασμός των παραπάνω με τα πρόσφατα αρνητικά γεγονότα στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, με τις δυσάρεστες εικόνες σε Πειραιά και Ειδομένη, με θέματα αστυνόμευσης και επιδεινούμενης παραβατικότητας στην πόλη, κ.ά.

Σύμφωνα με την Ένωση, τα γεγονότα αυτά επιδρούν αρνητικά στη ροή των κρατήσεων για τους επόμενους μήνες και στην κρουαζιέρα.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ