Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Πειραιάς συμμετείχε στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece»

 Breaking News

Ο Πειραιάς συμμετείχε στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece»
18 Απριλίου 2016

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, εθελοντών, παιδιών από αθλητικές ακαδημίες και φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά, η εθελοντική περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece” στον Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συμμετείχε με την οικογένειά του στον καθαρισμό της Πειραϊκής, θέλοντας να περάσει μήνυμα για την ευαισθητοποίηση των δημοτών στην προστασία του περιβάλλοντος.

Από νωρίς το πρωί, βρέθηκαν στο μνημείο του Σταυρού στην Πειραϊκή και συνέβαλαν στην περιβαλλοντική εκστρατεία, πλήθος δημοτών και εθελοντών, μικροί αθλητές από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, του Πορφύρα, του Φοίνικα Πειραιά, του Προμηθέα, του Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου, προπονητές των Ακαδημιών του Ολυμπιακού και πρόσκοποι από το 5ο Σώμα Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Άλλη μια ευχάριστη ημέρα για την πόλη μας. Είμαστε εδώ, με την Οργάνωση “Let’s do it Greece”, στα βράχια της Πειραϊκής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προκειμένου να συμβάλουμε στον σκοπό της εθελοντικής καμπάνιας. Η εθελοντική δράση γίνεται σε περισσότερες από 100 χώρες και σε περισσότερα από 600 σημεία στην Ελλάδα. Θέλουμε να βοηθήσουμε όλοι, προκειμένου οι πόλεις μας να είναι πιο όμορφες, πιο καθαρές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές, τις αθλητικές ακαδημίες που ήρθαν και συνέβαλαν στον καθαρισμό. Έχουν έρθει παιδιά ομάδων και δημότες όλων των ηλικιών. Τα βράχια της Πειραϊκής είναι ένα σήμα κατατεθέν του Πειραιά, είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές της πόλης μας. Λίγο πιο κάτω είναι ο Αρχαιολογικός χώρος και δεν επιτρέπεται στον Δήμο να παρέμβει. Επιλέξαμε λοιπόν αυτό τον χώρο για να καθαρίσουν οι εθελοντές. Πρέπει να λαμβάνονται παρόμοιες πρωτοβουλίες και να υλοποιούνται περιβαλλοντικές δράσεις. Πιστεύω ότι μόνο με τη συμμετοχή των πολιτών, η κάθε πόλη θα μπορέσει να είναι πιο κοντά σε αυτό που ονειρεύονται οι κάτοικοί της, γιατί μόνος του ο Δήμος ή μόνο του το κράτος δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά που πρέπει να γίνει. Θεωρώ ότι με τις ενέργειες αυτές, όπως το “Let’s do it Greece”, βοηθάμε στο να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος. Θέλω να πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα μαζευόμαστε περισσότεροι και ίσως να επαναληφθεί πιο πολλές φορές το χρόνο. Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο, θα έχουμε τα θετικά αποτελέσματα που επιθυμούμε».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές που συμμετέχουν στη δράση. Όπως βλέπετε, είναι νέα παιδιά και πλέον αποκτούν συνείδηση. Μακάρι αυτές οι δράσεις να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μπορέσει η νέα γενιά να μεγαλώσει όπως μεγαλώνουν τα παιδιά στην Ευρώπη τα οποία σέβονται το περιβάλλον. Δυστυχώς, σαν Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, παρότι είμαι διαθέσιμος 15 ώρες, έχω παράπονα από τον πειραϊκό λαό γιατί δεν προσέχει καθόλου το περιβάλλον. Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία, την Διευθύντρια και το προσωπικό στην Καθαριότητα που είναι σήμερα παρόντες».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε:

«Η εθελοντική δράση “Let’s do it Greece”, είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Ο Δήμος Πειραιά θέλει να συμμετέχει σε τέτοιες κινήσεις. Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τα παιδιά των ομάδων του Πειραιά: τον Πορφύρα, τον Φοίνικα Πειραιά, τον Προμηθέα, τον Ποσειδώνα Χατζηκυριακείου και τον Ολυμπιακό. Τα παιδιά ήρθαν εδώ με τους γονείς τους να βοηθήσουν σε αυτήν την συμβολική κίνηση. Πρέπει να γίνει θεσμός, έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και πρέπει να γίνει συνήθεια στους Έλληνες να προσέχουμε πάνω απ όλα τον χώρο που ζούμε για εμάς και για τα παιδιά μας».

Η Υπεύθυνη Μεγάλων Συνεργασιών της Κεντρικής Ομάδας Συντονισμού «Let’s do it Greece» κα Γιάννα Παυλοπούλου, δήλωσε:

«Στην αρχή ξεκινήσαμε πολύ λίγα άτομα. Μια μικρή ομάδα που πίστεψε σε ένα όνειρο, δηλαδή αν ενεργοποιηθούμε μόνοι μας οι πολίτες μπορούμε να καθαρίσουμε την Ελλάδα σε μια ημέρα. Στόχος μας ήταν να εντάξουμε όσο γίνεται πιο πολλές περιοχές στην Ελλάδα. Καταφέραμε μέσα σε 5 χρόνια να καθαρίζουμε 600 σημεία σε μια ημέρα, παρακινώντας τους Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες, εθελοντικές οργανώσεις και σχολεία. Έχουμε καταφέρει και έχουμε πάρει για δεύτερη χρονιά την άδεια του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται μια ολόκληρη εβδομάδα εθελοντισμού, έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν καταρχήν τα παιδιά. Το δύσκολο για εμάς είναι να κινητοποιηθεί ο κόσμος την Κυριακή. Μία φορά το χρόνο οργανώνουμε αυτήν την δράση.

Οι Δήμοι, ειδικά στην Περιφέρεια έχουν κινητοποιηθεί εξαιρετικά.

Ο Δήμος Πειραιά πραγματικά προσπάθησε και πέρυσι και φέτος να κινητοποιήσει τους δημότες του και ελπίζουμε ότι αυτό κάθε χρόνο θα γίνεται ισχυρότερο.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Δήμαρχο Πειραιά γιατί πραγματικά συμμετέχει ο ίδιος προσωπικά μαζί με την οικογένειά του. Ήρθαν και καθαρίζουν σήμερα μαζί μας. Εύχομαι κάθε χρόνο και καλύτερα».

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος, ανέφερε:

«Επιθυμία μας είναι μέσα από τις σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, τα παιδιά να συμμετέχουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Είναι πολύ σημαντικό και όπως βλέπετε, ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, είναι και ενέργειες όπως φιλανθρωπικού χαρακτήρα, αλλά και κοινωνικές και πολιτιστικές.

Είμαστε δίπλα στον Δήμο και θέλουμε να δίνουμε τα ερεθίσματα στα παιδιά, έτσι ώστε να είναι κι αυτά ενεργοί πολίτες».

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ