Εφημερίδα Κοινωνική

Για την Τουρκία αναχώρησε το πλοίο «Λέσβος» – Συνελήφθησαν οι αλληλέγγυοι που προσπάθησαν να εμποδίσουν την επαναπροώθηση (βίντεο)

 Breaking News

Για την Τουρκία αναχώρησε το πλοίο «Λέσβος» – Συνελήφθησαν οι αλληλέγγυοι που προσπάθησαν να εμποδίσουν την επαναπροώθηση (βίντεο)
08 Απριλίου 2016

Ένταση δημιουργήθηκε πριν από τον απόπλου πλοίου, όταν αλληλέγγυοι έπεσαν στην θάλασσα, προσπαθώντας να εμποδίσουν την αναχώρησή του διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία επανεισδοχής.

Οι τρεις αλληλέγγυοι, αφού κολύμπησαν ανάμεσα στα σκάφη, πιάστηκαν από την αλυσίδα της άγκυρας του πλοίου, εμποδίζοντάς το να αναχωρήσει.

Τελικά οι αλληλέγγυοι συνελήφθησαν, μετά από την επέμβαση της αστυνομίας και του λιμενικού.

Με εφαρμογή τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» αναμένεται να μεταφέρει 100 μετανάστες από την Κω και τη Σάμο, οι οποίοι και θα φτάσουν στη Λέσβο με το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Τέρα τζετ».

Στο σύνολό τους, οι μετανάστες θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές στο λιμάνι της πόλης Δικελί, απέναντι από τη Μυτιλήνη. Τους μετανάστες κατά τη διαδικασία της επανεισδοχής θα συνοδεύουν, όπως έγινε και την περασμένη Δευτέρα, ισάριθμοι αστυνομικοί της Frontex, υπεύθυνοι ο καθένας για την ασφάλεια ενός μεταφερόμενου μετανάστη. Στα πλοία θα επιβιβασθούν και ομάδες ανδρών υπηρεσίας αποκατάστασης τάξης για να αντιμετωπίσουν τυχόν απρόοπτα στη διάρκεια του ταξιδιού προς το λιμάνι του Δικελί.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ