Εφημερίδα Κοινωνική

Δρίτσας: «Είναι ανάγκη να σταθεί όρθια η χώρα»

 Breaking News

Δρίτσας: «Είναι ανάγκη να σταθεί όρθια η χώρα»
13 Απριλίου 2016

Την πεποίθηση ότι θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά σε άλλους χώρους, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας στην ΕΡΤ1, σημειώνοντας «δεν εφησυχάζουμε, όλα εξαρτώνται από την αντιμετώπιση σύνθετων ζητημάτων που έχουμε μπροστά μας». Ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι είναι ήδη έτοιμες οι εγκαταστάσεις στα Οινόφυτα και η νέα πτέρυγα στη Μαλακάσα αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας. Επεσήμανε δε ότι η αγωνία των περισσότερων προσφύγων είναι να βρίσκονται κοντά στις υπηρεσίες, παρόλα αυτά σιγά – σιγά πείθονται να μετεγκατασταθούν και σε άλλους χώρους.

Παράλληλα τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι κρατούμενοι και πως όλοι οι εμπλεκόμενοι -φορείς και υπουργεία- ασκούν πίεση πειθούς ώστε να γίνει άμεσα η μεταφορά τους σε άλλους χώρους. Ερωτηθείς για τις εξελίξεις όσον αφορά τη διαπραγμάτευση ο υπουργός ανέφερε ότι είναι ένα δυναμικό πεδίο και πως το ζητούμενο είναι η κατάλληλη εξασφάλιση της δυναμικής που θα δρομολογήσει γρήγορες εξελίξεις.

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι ανάγκη να σταθεί όρθια η χώρα και πως η κυβέρνηση θα διεκδικήσει αυτά που πρέπει προς όφελος του ελληνικού λαού. «Τηρούμε κανόνες και υποσχέσεις, αν η αρχιτεκτονική των μέτρων είναι αυτής ή της άλλης κατεύθυνσης θα το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο κ. Δρίτσας.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ