Εφημερίδα Κοινωνική

Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus

 Breaking News

Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus
29 Μαρτίου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας, θα πραγματοποιήσουν στην πόλη μας δεκαέξι καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες από τα εταιρικά σχολεία. Στο πρόγραμμα, που έχει τίτλο Reinventing the Outdoors for Education (ROUTE), συμμετέχουν σχολεία από τις χώρες Σουηδία (συντονιστικό σχολείο), Εσθονία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Οι μαθήτριες/μαθητές θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητριών του σχολείου μας, σε ανταπόδοση αντίστοιχης φιλοξενίας.

Οι εταίροι μας θα βρίσκονται στον Πειραιά από 4 έως 10 Απριλίου 2016 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων όπως:

Επίσκεψη στα αρχαία πλυντήρια του Λαυρίου, στο ακρωτήριο Σούνιο, στην Αρχαία Νεμέα, στην Κόρινθο, στο Λουτράκι, στο ηφαίστειο Σουσακίου, στην Ακρόπολη και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Αρχαιολογικό μουσείο του Πειραιά. Στo σχολείο θα πραγματοποιηθεί μια συνεδρία συζήτησης με ανταλλαγή επιχειρημάτων (debate), με θέμα το προσφυγικό ζήτημα και τα παιδιά θα εκδώσουν την δική τους διακήρυξη για τους πρόσφυγες.

Την Πέμπτη 7-4-16 στις 6μμ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, θα γίνει μια μικρή εκδήλωση με θέμα την Νεανική Επιχειρηματικότητα. Μαθήτριες της Β λυκείου θα παρουσιάσουν τις δύο νεανικές κοινωνικές (εικονικές) επιχειρήσεις που δημιούργησαν στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας, ενώ εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου θα μιλήσει για την νεανική επιχειρηματικότητα. Μεταξύ άλλων οι ξένοι μας θα επισκεφτούν και το νέο μας σχολείο.

Το σχέδιο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + (Action KA2-Συνεργασία μεταξύ σχολείων).

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ