Εφημερίδα Κοινωνική

«Πράσινο» στην πώληση του ΟΛΠ άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο

 Breaking News

«Πράσινο» στην πώληση του ΟΛΠ άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο
08 Μαρτίου 2016

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την συμφωνία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού στους κινέζους της Cosco και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αποστολή του φακέλου στην Βουλή, για την τελική έγκριση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές που είχαν καταθέσει οι φορείς του Πειραιά κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, δίνοντας τέλος στη δικαστική διαμάχη που εκκρεμούσε για πάρα πολύ καιρό και εμπόδιζε τον διαγωνισμό.

Τα επόμενα βήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού είναι η σύσταση της Δημόσιας Αρχής Λιμένος από το υπουργείο Ναυτιλίας, η οποία υποτίθεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο και η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ΟΛΠ και του ελληνικού Δημοσίου από τη Βουλή.

Η τελευταία, η οποία ορίζει μεταξύ άλλων τους όρους χρήσης και εκμετάλλευσης της γης, των κτισμάτων και της υποδομής της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, το ποσοστό του ετήσιου ανταλλάγματος προς το κράτος έχει «κολλήσει», παρότι έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας.

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, πάντως, εκφράζουν την αισιοδοξία τους, ότι παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις η πώληση στους Κινέζους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Πηγή: imerisia.gr

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ