Εφημερίδα Κοινωνική

Πως σχολίασε ο Δ. Καμμένος τις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης ΑϊντίνΟζτζάν

 Breaking News

Πως σχολίασε ο Δ. Καμμένος τις προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης ΑϊντίνΟζτζάν
15 Μαρτίου 2016

Δυο εκδηλώσεις διοργανώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες σχετικά με την υποτιθέμενη ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στη Θράκη της οποίας μάλιστα τα δικαιώματα καταπιέζονται. Πιο συγκεκριμένα, οργανώθηκε εκδήλωση με θέμα Επίκαιρα θέματα των Τούρκων που ζούνε στην Ελλάδα από τον εν Τουρκία Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και από τον Σύλλογο Πολιτισμού-Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων στην οποία ήταν συντονιστής ο πρώην πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του BTTDD και νυν πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης ΑϊντίνΟζτζάν. Παίρνοντας τον λόγο ο Γενικός Πρόεδρος του BTTDD στην ομιλία του είπε , οι Τούρκοι που συνιστούσαν την ισορροπία επί Οθωμανικής εποχής, βιώνουν τώρα την βάσανο να ζουν ως μειονότητα στην Δυτική Θράκη αλλά και στο σύνολο της Ρούμελης.

Ακόμη πρόσθεσε οτι 100 χρόνια τώρα σε αυτή την περιοχή δεν μπορούν να κάνουν χρήση ούτε των συλλογικών, ούτε των ατομικών τους δικαιωμάτων ενώ ως Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης δήλωσε ότι θα συνεχίσουν μέχρι τέλους αυτό τον δίκαιο αγώνα. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε ακόμα μια εκδήλωση με θέμα την τουρκική μειονότητα στην Άγκυρα. Στο πάνελ που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Χατζέττεπε πραγματοποίησαν ομιλίες ο εκλεγμένος Μουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Αχμέτ Καρά και η σύζυγος του Σαδίκ Αχμέτ, Ισίκ Αχμέτ ενώ το θέμα αφορούσε την τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Βουλευτής Δημήτριος Κ. Καμμένος δήλωσε:

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις και μάλιστα λίγες μέρες μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού πως η Σμύρνη αποτελεί σύμβολο αδερφοσύνης των δυο λαών καθόλου τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Καταδεικνύουν μάλιστα το πνεύμα και τη διαφορετική φιλοσοφία των δυο λαών με την Ελλάδα να μιλά για αλληλεγγύη και την Τουρκία με προκλητικές δηλώσεις της να δυναμιτίζει το κλίμα κάνοντας λόγο για υποτιθέμενη καταπιεσμένη τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Τέτοιες κινήσεις για να δημιουργήσουν θέμα από το πουθενά δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές από την Ελληνική Κυβέρνηση της οποίας η απάντηση οφείλει να είναι άμεση ώστε να θέσει οριστικό τέλος σε τέτοια παραληρήματα που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ