Εφημερίδα Κοινωνική

Παράταση αποχής δικηγόρων έως 16 Μαρτίου

 Breaking News

Παράταση αποχής δικηγόρων έως 16 Μαρτίου
03 Μαρτίου 2016

Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων έως και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Τα μέλη της Ολομέλειας ενημερώθηκαν από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλ. Ζιμπίδη για τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κλάδου των Νομικών.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας Β. Αλεξανδρής, αναφερόμενος στα βασικά συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης και συγκρίνοντάς τα με το ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης, τόνισε:

«Συνάγεται ευχερώς ότι η πρόταση του υπουργείου Εργασίας δημιουργεί αναλογιστική ανισορροπία στο Ταμείο Ασφάλισης Νομικών. Το προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό σύστημα δεν δίνει μόνιμη αλλά πρόσκαιρη λύση, μετατοπίζοντας απλά την βιωσιμότητα του Ταμείου Ασφάλισης Νομικών μόλις κατά 2-3 έτη» και συμπλήρωσε:

«Η πρόταση του υπουργείου, μεταφέρει και πολλαπλασιάζει στο άμεσο μέλλον το πρόβλημα, καθώς δεν έχει αναλογιστική βάση, ούτε προβλεπόμενη ανταποδοτικότητα μεταξύ εισφορών και παροχών».

Ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε ακόμη ότι «σε κάθε περίπτωση βασικά στοιχεία μιας πρότασης, που θα ερείδεται στο παραπάνω πόρισμα της αναλογιστικής μελέτης είναι η εξασφάλιση της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών, η ισότητα των μελών και η ανταποδοτικότητα εισφορών – παροχών».

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ενημέρωσε επίσης το σώμα ότι ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος απαντώντας σε έγγραφο αίτημα του δικηγορικού σώματος για χορήγηση των σχετικών αναλογιστικών μελετών που έχουν συνταχθεί, υποστήριξε ότι «δεν υφίστανται αναλογιστικές μελέτες -όπως ο ίδιος διαβεβαίωνε δημοσίως- παρά μόνον « αναλογιστικές προβολές και αναλύσεις ποσοτικών στοιχείων».

Επισήμανε ακόμη ότι ο κ. Κατρούγκαλος στην απαντητική επιστολή του, ανέφερε πως οι ως άνω «προβολές και αναλύσεις δεν είναι ολοκληρωμένα έγγραφα» καθ’ όσον δεν φέρουν υπογραφή και το περιεχόμενό τους « μπορεί οποτεδήποτε να μεταβληθεί» και να δημιουργήσει «σύγχυση και παρανοήσεις».

Ο κ. Αλεξανδρής είπε ακόμη ότι «το προσχέδιο της κυβέρνησης καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, όπως ιδίως τις αρχές της βιωσιμότητας και της ανταποδοτικότητας, είναι αναξιόπιστο, και οδηγεί απροσχημάτιστα σε αντισυνταγματική δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων».

Κατόπιν τούτων, η Ολομέλεια υιοθέτησε την εισήγηση του προέδρου και αποφάσισε:

• Ανάρτηση της αναλογιστικής μελέτης στο site της Ολομέλειας

• Αποστολή των συμπερασμάτων – θέσεων και προτάσεων – στους θεσμούς με στόχο την αποδόμηση των θέσεων του προσχεδίου και την αντίστοιχη υπόδειξη ορθολογικών και δίκαιων επιλογών

• Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Τετάρτη 16 Μαρτίου.

• Σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής στις 15 Μαρτίου προκειμένου να εκτιμήσει τις έως τότε εξελίξεις.

Πηγή: naftemporiki.gr

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ