Εφημερίδα Κοινωνική

Παπαευσταθίου: Παρών ο κρατικός υγειονομικός μηχανισμός στον Πειραιά

 Breaking News

Παπαευσταθίου: Παρών ο κρατικός υγειονομικός μηχανισμός στον Πειραιά
02 Μαρτίου 2016

Αντικρούει ο Νίκος Παπαευσταθίου, διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), τα περί απουσίας των κρατικών φορέων από το λιμάνι του Πειραιά σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Μιλώντας στο in.gr διευκρινίζει ότι το ΕΚΕΠΥ είναι παρόν και έχει τον αποκλειστικό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην υγειονομική φροντίδα των προσφύγων.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαευσταθίου «μετά την χθεσινή σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας για τη σύσταση Συντονιστικού Οργάνου, το ΕΚΕΠΥ είναι καθ” ύλην αρμόδιο για τον συντονισμό όλων των κρατικών υγειονομικών φορέων (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΑΒ, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΑΕΜΥ, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνούς Ιατρικής και Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, 1η και 2η ΥΠΕ), αλλά και των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων πολιτών, στην παροχή φροντίδας υγείας στους πρόσφυγες».Σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ, το νέο Συντονιστικό Όργανο είναι ήδη σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε να αντιμετωπιστεί επί τόπου στο λιμάνι, είτε να παραπεμφθεί το περιστατικό στον κατάλληλο υγειονομικό φορέα.

Να σημειωθεί ότι, ήδη υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις ανάγκες των προσφύγων που έχουν ατύπως καταλύσει στο λιμάνι του Πειραιά. Το ασθενοφόρο έχει σταθμεύσει παραπλεύρως του Ιατρείου που λειτουργεί στην Πύλη Ε1. Επίσης, έχει διατεθεί προσωπικό της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για τη στελέχωση του Ιατρείου του λιμανιού και των Κινητών Μονάδων στην Πύλη Ε1. Το Ιατρείο έχει οργανωθεί και στελεχωθεί ώστε να λειτουργεί σε ημερήσια βάση, ενώ έχει συμφωνηθεί και η λειτουργία παιδιατρικού σταθμού.

Τέλος, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται κλιμάκιο της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) για αυτοψία και καταγραφή των αναγκών και κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στον άτυπο καταυλισμό βρίσκονται και στελέχη του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι σε συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών και τις ΜΚΟ καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες.

Πηγή: in.gr

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ