Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Κ. Κατσαφάδος κατέθεσε ερώτηση για την καθυστέρηση προγράμματος που αφορά άνεργους ηλικίας 29-64 ετών

 Breaking News

Ο Κ. Κατσαφάδος κατέθεσε ερώτηση για την καθυστέρηση προγράμματος που αφορά άνεργους ηλικίας 29-64 ετών
09 Μαρτίου 2016

Ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την καθυστέρηση έκδοσης του προγράμματος «Επιταγή εισόδου για ανέργους ηλικίας από 29-64 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας»,κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι το πρόγραμμα που έχει προαναγγελθεί εδώ και μήνες από την κυβέρνηση και επρόκειτο να εκδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί.

Ο κ. Κατσαφάδος τονίζει ακόμη, ότι το εν λόγω πρόγραμμααφορά σε 26 χιλιάδες ανέργους και είναι το μοναδικό που απευθύνεται σε ενδιαφερομένους μεγαλύτερων ηλικιών.

Η ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και αρκετούς μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έχει προαναγγείλει το πρόγραμμα: «Επιταγή εισόδου για ανέργους ηλικίας από 29-64 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας», το οποίο αφορά 26.000 ανέργους και το μοναδικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους μεγαλύτερων ηλικιών.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, είχε ανακληθεί ήδη από τον περασμένο Μάιο, λόγω ανεπαρκούς σχεδιασμού και μετά από παράταση αρκετών μηνών, επρόκειτο να εκδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Μάλιστα, κατόπιν σχετικών ανακοινώσεων στον τύπο, οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν να σπεύσουν στα αρμόδια Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) ως παρόχους κατάρτισης και φορείς διαμεσολάβησης – πρακτική που άλλοτε ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση κατηγορούσε για δήθεν ‘’ιδιωτικοποίηση της ανεργίας’’ και ‘’παράκαμψη του ΟΑΕΔ’’, τώρα όμως υιοθετεί- χωρίς ωστόσο να έχει ανοίξει ακόμα το πρόγραμμα, παρότι βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πότε αναμένεται να εκδοθεί το πρόγραμμα: «Επιταγή εισόδου για ανέργους ηλικίας από 29-64 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας»;

2. Πού οφείλεται η καθυστέρησή του;

3. Τι πρόκειται να πράξει για την αντιμετώπιση της ανεργίας στοχευμένα, σε ηλικίες άνω των 45 ετών;

 

Πειραιάς 9 Μαρτίου 2016

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κώστας Κατσαφάδος

Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ