Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά απέστειλε ψήφισμα για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

 Breaking News

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά απέστειλε ψήφισμα για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
24 Μαρτίου 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά εκφράζει την βαθύτατη οδύνη και τον αποτροπιασμό του για το νέο τυφλό εγκληματικό χτύπημα της 21ης Μαρτίου 2016 στην πόλη των Βρυξελλών.

Οι δεκάδες νεκροί και τραυματίες της τραγωδίας των Βρυξελλών είναι τ’ αθώα θύματα της στοχευμένης προσπάθειας αποσταθεροποίησης της Ευρώπης και ανατροπής των θεμελιακών ευρωπαϊκών αξιών της ελευθερίας και ασφάλειας, που αποτελούν την πολιτική κληρονομιά του πολιτισμένου κόσμου.

Οι ευρωπαίοι πολίτες πρέπει ενωμένοι ν’ αντισταθούμε στην τρομοκρατία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, στηρίζοντας τη συνειδητή επιλογή μας για την Ευρώπη των ανοιχτών δρόμων και των ελεύθερων ανθρώπων. Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός δεν είναι ικανός ν’ αντικαταστήσει την ελευθερία με το φόβο, ούτε ν’ ανατρέψει την προσήλωση της Ευρώπης στη δημοκρατία, την ανεκτικότητα, την αλληλεγγύη και το σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση των λαών.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά αποφάσισε να αποστείλει το παρόν ψήφισμα, με μετάφραση στα γαλλικά, προς την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα και το Δικηγορικό Σύλλογο των Βρυξελλών απευθύνοντας προ το λαό του Βελγίου την εγκάρδια συμπαράσταση του στις δύσκολες αυτές στιγμές για το Βέλγιο, την Ευρώπη και τον κόσμο.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ