Εφημερίδα Κοινωνική

Μετακομίζουν υπουργικά γραφεία στο κτίριο του ΚΕΡΑΝΗ στη Θηβών – ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: πρώτο-πρώτο το δικό μου!

 Breaking News

Μετακομίζουν υπουργικά γραφεία στο κτίριο του ΚΕΡΑΝΗ στη Θηβών – ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: πρώτο-πρώτο το δικό μου!
11 Μαρτίου 2016

H ιστορία γνωστή στον Πειραιά. Μετά την «Παμπειραϊκή» επιτυχία της μη μεταφοράς των Δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο – φάντασμα των πρώην αποθηκών του Κεράνη στο Ρέντη (λεωφόρος Θηβών), το ΥΠΟΙΚ «ψάχνεται» να δει τι θα κάνει με το συγκεκριμένο ακίνητο που στην κυριολεξία… «ξέμεινε» στα χέρια του.

Και αυτό γιατί έχουν περάσει δεκατέσσερα χρόνια από το 2002, όταν δαπανήθηκαν περί τα 70 εκατ. ευρώ για να αξιοποιηθεί ο χώρος, ωστόσο, όπως είπε προσφάτως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης στη Βουλή, το Δημόσιο επιβαρύνεται με 221.000 ευρώ το μήνα για το κλειστό αυτό κτίριο, συμπεριλαμβανομένων των εξόδωνΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και φύλαξης. Η απόφαση να μη μεταφερθούν τα Δικαστήρια του Πειραιά εκεί, φαίνεται πως τελικά… «πόνεσε» τον κ. Αλεξιάδη αφού σύμφωνα με αποσπάσματα που μετέδωσε το iefimerida.gr, από ομιλία του στη Βουλή είπε: «Μόνο για εξωγήινους δεν μας είπαν ότι υπάρχουν εκεί… ή ότι κάποια στιγμή θα βγει από το υπόγειο ένα διαστημόπλοιο, όπως στα έργα επιστημονικής φαντασίας, και θα καταστρέψει όσους είναι μέσα!».

Ο κ. Αλεξιάδης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πήγε και επισκέφθηκε το κτίριο και όπως είπε «θα ζητήσω, να ανοίξει και στους δημοσιογράφους για να δει ο ελληνικός λαός το μέγεθος του σκανδάλου, το τι είχαμε κλειστό τόσο καιρό και το τι έπρεπε να κάνουμε». Και συνέχισε: «Σε κάποιες άλλες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών πληρώνουμε τα εξής τον μήνα: ΚΕΦΟΜΕΠ 32.870 ευρώ, ΚΕΜΕΕΠ: 18.440 ευρώ, ΥΕΔΔΕ: 15.360 ευρώ, ΕΜΥΣ: 11.235 ευρώ, ΔΕΔ: 8.000 ευρώ, ΣΔΟΕ: 135.000 ευρώ. Αυτά είναι ενοίκια που πληρώνει τον μήνα το ελληνικό Δημόσιο, συν πάρα πολλά άλλα για να φτάσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών στα 24.000.000 ευρώ».

Μάλιστα ο κ. Αλεξιάδης αναφερόμενος σε τρελές δαπάνες του δημοσίου αποκάλυψε ότι υπάρχουν υπηρεσίες που πληρώνουν ανά υπάλληλο για ενοίκιο 667 ευρώ, αλλού 704 ευρώ, αλλού 936 ευρώ. «Φαντάζομαι ότι αν πάμε σε ένα -όχι πεντάστερο- τετράστερο ξενοδοχείο και πούμε «για να φέρουμε τριάντα υπαλλήλους, πόσα θέλεις τον μήνα;», θα μας ζητήσει κάτι πολύ λιγότερο και θα τους δίνει και πρωινό», είπε χαρακτηριστικά. Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι στο κτίριο Κεράνη θα μετακομίσουν και υπουργικά γραφεία, με πρώτον πρώτον τον ίδιο».

Οι παραπάνω απαντήσεις δόθηκαν στο πλαίσιο ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Β’ Πειραιά των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ