Εφημερίδα Κοινωνική

Κουρουμπλής: «Χιούμορ έκανα» σχετικά με το σχόλιο «Είναι καλό που βγαίνουν στους δρόμους οι δικηγόροι, τους κάνει καλό να χάσουν μερικά κιλά»

 Breaking News

Κουρουμπλής: «Χιούμορ έκανα» σχετικά με το σχόλιο «Είναι καλό που βγαίνουν στους δρόμους οι δικηγόροι, τους κάνει καλό να χάσουν μερικά κιλά»
03 Μαρτίου 2016

Παρερμηνεύτηκε, κατά τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, η αναφορά του στη Süddeutsche Zeitung για το κίνημα της γραβάτας, που προκάλεσε αντιδράσεις στον δικηγορικό κλάδο.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι όταν ο κ. Κουρουμπλής ρωτήθηκε για το κίνημα της γραβάτας, είπε: «Είναι καλό που βγαίνουν στους δρόμους, τους κάνει καλό να χάσουν μερικά κιλά».

Ο Δημήτρης Βερβεσός, πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, έκανε λόγο για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ανάξιους σχολιασμού.

O υπουργός Εσωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, είπε:

«Ήρθε μια μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα και ο δημοσιογράφος ήθελε να ζήσει μαζί μου μια μέρα ολόκληρη για να δει πώς λειτουργεί ένας υπουργός αν θέλετε και μέσα από τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα.

Όταν είσαι με ένα άνθρωπο όλη την ημέρα κάνεις και συζητήσεις προσωπικές, κάνεις και χιούμορ. Δηλαδή, οι δικηγόροι πρώτη φορά με γνωρίζουν; Ο κ. Βερβεσσός, ο φίλος μου, πρώτη φορά ξέρει τι στάση έχω κρατήσει στα θέματα των δικηγόρων;

Και τώρα η στάση μου είναι πάρα πολύ σαφής σε ό,τι αφορά στους μαχόμενους δικηγόρους όπως πολύ σαφής η στάση μου και στους μεγαλοδικηγόρους. που πλήρωνε ο άνεργος δικηγόρος το ίδιο ένσημο με τον μεγαλοδικηγόρο για να έχουν ασφάλιση. Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτοί που έχουν ενοχληθεί είναι ακριβώς αυτοί.

Να σας πω και κάτι άλλο; Στις 6 Δεκεμβρίου του 1980 μας είχε καλέσει τους τυφλούς ο τότε Πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης. Του είπαμε ότι κάνουμε πορείες και μας είπε ο Ράλλης «καλό είναι που κάνετε πορείες να χάνετε και κανένα κιλό»

Κάναμε λοιπόν χιούμορ και το ερμήνευσαν έτσι. Ξέχασαν ποιος παρείχε την στήριξη προς τους δικηγόρους στη Βουλή όσες φορές την ζήτησαν».

«Παρερμηνεύτηκα», λέει σε άλλη ραδιοφωνική εκπομπή

Νωρίτερα, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM και επιτέθηκε στους μεγαλοδικηγόρους, τους οποίους χαρακτήρισε καρχαρίες.

«Δεν το είπα έτσι, παρερμηνεύτηκε. Ξέρουν πολύ καλά οι δικηγόροι και δεν μιλώ για τους μεγαλοδικηγόρους. Ο κ. Βερβερσός ξεχνάει όταν μου ζητούσε κάθε φορά να στηρίζω τα θέματα των δικηγορών. Τέλος πάντων μπορούν να το εκλαμβάνουν όπως θέλουν, εγώ δεν το είπα έτσι αλλά αφού νομίζουν ότι μπορούν να τοποθετούνται με αυτόν τον τρόπο αναλαμβάνουν και την ευθύνη», σημείωσε.

«Ανάλογα μπορώ να απαντήσω, αλλά εγώ θα στηρίζω τους δικηγόρους τους μαχόμενους, αλλά δεν θα στηρίζω τους καρχαρίες στον χώρο».

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, οι μαχόμενοι δικηγόροι βεβαίως θέλουν στήριξη και βεβαίως πρέπει να επιδειχτεί κατανόηση από την κυβέρνηση, την μεγαλύτερη δυνατή σε ότι αφόρα το ασφαλιστικό, γιατί πραγματικά αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ