Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Παπανικολάου: Με σωστό νοικοκύρεμα και προγραμματισμό βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών

 Breaking News

Γιώργος Παπανικολάου: Με σωστό νοικοκύρεμα και προγραμματισμό βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών
06 Μαρτίου 2016

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου μιλάει αποκλει­στικά στην Κοινωνική για το συμμάζεμα του δήμου αλλά και για τις προσπάθειες που έκανε για να κυνηγήσει προγράμματα ΕΣΠΑ για την πόλη του.

Η Γλυφάδα αντιμετωπίζει συγκοινωνιακό πρόβλημα. Τι σκοπεύετε να πράξετε για αυτό;

Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, ιεραρχήσαμε ως προτεραιότητα την υλοποίηση της δέσμευσής μας για τη σύσταση δημοτικής συγκοινωνίας. Αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι σήμερα, οι πολίτες στη Γλυφάδα ταλαιπωρούνται καθημερινά με πολύωρες αναμονές στις στάσεις και σε συνδυασμό με τις περικοπές των δρομολογίων από τον ΟΑΣΑ η κατάσταση έχει δυσχεράνει ακόμα περισσότερο. O Δήμος Γλυφάδας, μετά από πολύμηνη και συστηματική προσπάθεια, έθεσε σε λειτουργία για πρώτη φορά τη δημοτική συγκοινωνία, που καλύπτει όλη σχεδόν την όλη μας, καθημερινά, δωρεάν για όλους. Παράλληλα πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για την υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού της Αττικό Μετρό με την επέκταση της γραμμής 2 στη Γλυφάδα.

Έχετε σημαντική θητεία ως ευρωβουλευτής. Πως την αξιοποιείτε για να προσελκύσετε κοινοτικά κονδύλια στο Δήμο σας;

Τρέξαμε πολύ γρήγορα, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε και υποβάλαμε τεχνικά δελτία και νομίζω ότι η Γλυφάδα πρωταγωνιστεί σε αυτό τον τομέα. Ήδη έχουμε εγκρίνει εμπροσθοβαρώς 6,5 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του εμπορικού μας κέντρου, για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων και για την κομποστοποίηση απορριμμάτων και βεβαίως την ηλεκτροκίνηση στην πόλη με την τοποθέτηση ηλεκτρικών σταθμών μεταφόρτισης. Τα προχωράμε όλα και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε το διαγωνισμό για να μπούμε στην τελική ευθεία.

Ποια ήταν η εικόνα που είχατε πριν αναλάβετε δήμαρχος και ποια 1,5 χρόνο μετά στο τιμόνι του δήμου, αντιμέτωπος σε καθημερινή βάση με προβλήματα του παρελθόντος αλλά και τρέχοντα;

Σημασία έχει να κοιτάμε μπροστά. Έχουμε ένα πρόγραμμα για τη Γλυφάδα το οποίο εμπιστεύτηκαν και στήριξαν οι πολίτες. Ένα πρόγραμμα που έχουμε δεσμευτεί να υλοποιήσουμε και αυτό κάνουμε. Καταργήσαμε δημοτικά τέλη για πολύτεκνους και ανάπηρους. Νοικοκυρεύουμε την πόλη μας. Με ένα απλό νοικοκύρεμα εξοικονομούμε πόρους προς όφελος των πολιτών και για την ανάληψη άλλων πρωτοβουλιών. Προχωράμε στο μείζον θέμα του κοιμητηρίου, προχωράμε στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, εγκρίνουμε ευρωπαϊκούς πόρους προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και με συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις αναβαθμίζουμε τον φωτισμό στην πόλη μας με το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας. Προγραμματίζουμε ενέργειες για να φτιάξουμε τα πεζοδρόμια και την καθημερινότητα στους δρόμους και την προσβασιμότητα για όλους. Αυτά είναι ζητήματα που έχουμε καθήκον να υλοποιούμε καθημερινά.

Πως κυλάει το 24ωρο του Δημάρχου;

Από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ τρέχουμε. Το κάνουμε με την ψυχή μας προσπαθώντας να φανούμε αντάξιοι της ευθύνης που μας έδωσαν οι πολίτες. Ελεύθερος χρόνος δεν υπάρχει, αλλά αυτό είναι για καλό σκοπό και αξίζει τον κόπο.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ