Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Καλλιάνος: Να βάλουμε τη χώρα πάνω από τα κόμματα – Συνέντευξη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην Κοινωνική

 Breaking News

Γιάννης Καλλιάνος: Να βάλουμε τη χώρα πάνω από τα κόμματα – Συνέντευξη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην Κοινωνική
09 Μαρτίου 2016

Ανήκει στη νέα γενιά πολιτικών, και σίγουρα, αν κάποιος έχει την ευκαιρία να τον πετύχει σε τηλεοπτικό πάνελ, θα ακούσει με ενδιαφέρον τις απόψεις του. Πρόκειται για τον Γιάννη Καλλιάνο, Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος δέχτηκε με χαρά να μας μιλήσει και να παρουσιάσει τις βασικές θέσεις του κόμματος.

Από την ενασχόληση με τα μαθηματικά, φτάνεις στη μετεωρολογία και από την επιστήμη αυτή στην πολιτική. Τι από αυτό θεωρείς πως σου ταιριάζει περισσότερο;

Κάθε τομέας έχει την δική του ιδιαιτερότητα. Κάθε τομέας προσφέρει τις δικές του συγκινήσεις. Αυτό που με απασχολεί εμένα είναι ότι με ότι «καταπιάνομαι» στη ζωή μου, θέλω να είμαι υπεύθυνος, σοβαρός και να προσφέρω τα μέγιστα. Δεν θα μου άρεσε να βρεθεί κάποιος που να είναι απογοητευμένος από τη δουλειά μου, γιαυτό και εργαζόμουν και συνεχίζω να εργάζομαι πολύ σκληρά. Αυτή την εποχή κοιμάμαι μόνο 5 ώρες την ημέρα και εργάζομαι γύρω στις 14-16, όσο και αν αυτό φαίνεται περίεργο ή εξοντωτικό.

Τι πραγματικά σε οδήγησε στην πολιτική; Γιατί αυτή τη χρονική στιγμή;

Με οδήγησε στην πολιτική το γεγονός ότι η χώρα οδεύει προς τον γκρεμό και το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό κρίθηκε ακατάλληλο ή ανίκανο για να μπορέσει να βοηθήσει τη χώρα. Φτάσαμε στο απροχώρητο και γιαυτό αποφάσισα να προσφέρω τώρα ή να βάλω ένα λιθαράκι. Με τη βοήθεια του Θεού, αν έχω δυνάμεις και σκληρό στομάχι, θα προσπαθήσω να αλλάξω (μαζί με τα νέα παιδιά της πολιτικής) την εικόνα της χώρας, μιας χώρας διεφθαρμένης και πολλές φορές σάπιας.

Ποιο στοιχείο ήταν αυτό που σε τράβηξε στο να εμπιστευτείς το πρόσωπο του Βασίλη Λεβέντη και να ακολουθήσεις τις ιδέες της Ένωσης Κεντρώων;

 Τις ιδέες του κέντρου δεν τις ασπάστηκα τώρα, οι ιδέες αυτές αποτελούν τρόπο ζωής για εμένα γιατί εκφράζουν την ισορροπία, την δημοκρατία, την ισονομία και την αλληλεγγύη. Το πρόσωπο του κυρίου Λεβέντη αλλά και την Ένωση Κεντρώων, την εμπιστεύτηκα διότι εξέφραζαν στο ακέραιο τον τρόπο που θέλω να λειτουργεί η χώρα μας. Ο Πρόεδρος μας είναι ένας πολύ αξιόλογος πολιτικός, ένας Άνθρωπος (με Α κεφαλαίο) που τον χαρακτηρίζει η υπομονή, η θέληση για το καλό της Ελλάδας και η αγάπη για την νεολαία και τους υπεύθυνους και μαχόμενους για την ζωή ανθρώπους. Με άγγιξε αυτός ο άνθρωπος όσο κανείς άλλος όλα αυτά τα χρόνια. Έχει να προσφέρει πολλά για την πατρίδα μας ο κ. Λεβέντης.

 Ποια κατά τη γνώμη σου ήταν τα στοιχεία αυτά που οδήγησαν τον κόσμο να «στείλει» την Ένωση Κεντρώων στη Βουλή;

Η απάθεια των πολιτικών, η σαπίλα του συστήματος, η διαφθορά, η διαπλοκή, οι μίζες, τα ρουσφέτια, οι αδικίες, η ανυπαρξία των εκάστοτε Πρωθυπουργών, τα λάθη των Βουλευτών, τα ψέματα όλων στην Βουλή και το σημαντικότερο, ότι αυτός ο άνθρωπος (κ. Λεβέντης) ποτέ δεν άλλαξε άποψη και προτάσεις και ας ήταν καθηλωμένος μπροστά σε μία κάμερα μέσα σε ένα δωμάτιο προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και όντας αποκομμένος από όλα μα όλα τα ΜΜΕ για παραπάνω από 23 χρόνια. Δεν θα το άντεχε κανείς αυτό, ειλικρινά. Αλλά δικαιώθηκε και ήρθε η ώρα να βοηθήσει τη χώρα, και θα δείτε, θα το κάνει.

 Τον τελευταίο καιρό γίνεται προσπάθεια να γίνουν ακόμα πιο γνωστές οι απόψεις του κόμματος στο ευρύ κοινό. Θεωρείς ότι ο χρόνος και ο χώρος που δίνεται στα ΜΜΕ είναι επαρκής;

 Στον Πρόεδρο τώρα δίνεται το βήμα από τα ΜΜΕ, δεν θα γινόταν αλλιώς διότι είναι Πρόεδρος κόμματος της Βουλής. Στους Βουλευτές όμως αλλά και στα υπόλοιπα στελέχη, δυστυχώς όχι. Απουσιάζει πολλές φορές η Ένωση Κεντρώων από τα πάνελ. Κακώς διότι όποτε βγαίνουμε στα παράθυρα κερδίζουμε τις εντυπώσεις επειδή λέμε αλήθειες και προτάσεις δίκαιες και αυτό ίσως να ενοχλεί. Δεν πειράζει όμως, ο κόσμος πλέον μας γνωρίζει και μας ακολουθεί. Τον ευχαριστούμε θερμά γιαυτό. Δεν πρόκειται να απογοητεύσουμε ποτέ κανέναν Έλληνα πολίτη, αλήθεια! Αυτός είναι ο και σκοπός της ύπαρξής μας, να βοηθήσουμε την πατρίδα, και σίγουρα οι πολίτες όταν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ένα κόμμα που έχει την διάθεση και την πυγμή να το κάνει, μας ακολουθούν πιστά.

kallianos (1)

 

Γιατί, στην Ένωση Κεντρώων, επιμένετε τόσο πολύ για την Οικουμενική Κυβέρνηση;

 Επιμένουμε γιατί είναι η μόνη λύση. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα. Μόνο αν το πολιτικό σύστημα είναι απαλλαγμένο από εγωισμούς και θριαμβολογίες θα μπορέσει να προσφέρει. Μόνο έτσι θα φανούμε σοβαροί προς τους πολίτες μας αλλά και προς την Ευρώπη. Μόνο έτσι θα μπει τάξη στα πράγματα και θα έρθουν νέες επενδύσεις. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Όσο και αν ψάξετε, δεν θα βρείτε άλλη οδό. Όποιοι υποστηρίζουν το αντίθετο, έχουν παραμείνει στις παλαιές καταστάσεις που νόμιζαν ότι υπάρχουν μεσσίες. Δυστυχώς τελικά αποδείχθηκε ότι μεσσίες δεν υπάρχουν και μάλιστα όλοι αυτοί που ήρθαν για να μας σώσουν …μας κατέστρεψαν. Επομένως όλοι μαζί για το καλό της Ελλάδας! Να βάλουμε την χώρα πάνω από τα κόμματα!

 

Με αφορμή την παρουσία στη συνάντηση του κ. Λεβέντη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ήθελα ν’ αναφερθούμε λίγο στο θέμα του Προσφυγικού. Είναι ένα θέμα που πραγματικά «καίει» τον Πειραιά.

Χωρίς να σας κουράσω, θα σας αναφέρω τις προτάσεις μας :

1. Στενότερη συνεργασία με την Frontex στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

2. Επίσπευση της κατασκευής των Hotspots, μακριά όμως από τουριστικές περιοχές και λιμάνια.

3. Καλώς που ενεπλάκη το ΝΑΤΟ, διότι είναι το μόνο αρμόδιο βάση του διεθνές δικαίου για να επιστρέφει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Τουρκία

4. Οι ταυτοποιήσεις και οι καταγραφές να γίνονται πλέον στα παράλια της Τουρκίας ώστε από εκεί κατευθείαν οι πρόσφυγες να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.

5. Αναλογική διανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες τις ΕΕ βάση του πληθυσμού τους.

6. Ανοιχτά σύνορα για όλους τους πρόσφυγες

7. Σκληρή πίεση από την ΕΕ για να τηρήσει η Τουρκία τα συμφωνηθέντα

8. Όσα λεφτά ξοδεύει η χώρα για το μεταναστευτικό να αφαιρούνται από το δημόσιο χρέος μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τίποτε από τα παραπάνω δεν έκανε, ευθύνεται κατά μεγάλο ποσοστό που κωλυσιέργησε και φτάσαμε ως εδώ.

Ποια η εκτίμηση για την πορεία της χώρας; Θα έρθει η ρύθμιση για το χρέος;

Για να έρθει η ρύθμιση του χρέους, που δεν πρόκειται να είναι τίποτα άλλο παρά μετάθεση του χρόνου αποπληρωμής και τίποτα παραπάνω, θα πρέπει πρώτα να περάσουν τα νομοσχέδια, οι μεταρρυθμίσεις να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί είτε γιατί είναι ανίκανη η κυβέρνηση να τα πετύχει , είτε γιατί τα μέτρα είναι επώδυνα και αντιλαϊκά (για τα νομοσχέδια που πρέπει να ψηφιστούν). Άρα ας μην μιλάμε για κάτι υποθετικό. Πρέπει πρώτα να γίνουν άλλες κινήσεις, και γρήγορα. Για παράδειγμα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας προς την δημιουργία οικουμενικής, εν συνεχεία να καταστρώσουμε όλοι μαζί πλάνο για την κατάργηση των παθογενειών και για έξοδο της χώρας από την κρίση και εν συνεχεία να πετύχουμε την χαλάρωση του προγράμματος από τους Ευρωπαίους.

 Τα ποσοστά που πήρε η Ε.Κ. στις πρόσφατες εκλογές τόσο στην Α’ όσο και στη Β’ Πειραιά είναι αξιοπρόσεκτα. Πολλοί αναγνώστες μας ρωτούν περισσότερα για το κόμμα και τους πολιτευτές του. Θα στηθούν κατά τόπους οργανώσεις που θα μπορούν να ενημερώνονται μέλη και φίλοι;

Κάθε μέρα οργανωνόμαστε ολοένα και πιο πολύ. Έχουν στηθεί αρκετές οργανώσεις ανά την Ελλάδα. Από την οργάνωση της νεολαίας του κόμματος μέχρι και τις τοπικές οργανώσεις σε όλους τους νομούς και τις μεγαλύτερες πόλεις, έχουμε καταστρώσει τα σχέδια μας και τα υλοποιούμε. Σε λίγο διάστημα θα είναι όλα έτοιμα. Επίσης, να σας ενημερώσω ότι για πρώτη φορά για τα ελληνικά δεδομένα, έχει στηθεί μια πλατφόρμα στο διαδίκτυο, μέσα από την οποία μπορεί ο καθένας να θέτει τα ερωτήματα του και να του απαντούν οι βουλευτές μας, να εκφράζει τις απόψεις του, να προτείνει λύσεις και να συνομιλεί με τους βουλευτές και τα στελέχη μας. Επίσης μπορεί να βλέπει όλο το πρόγραμμα του κοινοβουλίου και τις κινήσεις της Ένωσης Κεντρώων. Έχει γίνει καταπληκτική δουλειά και αξίζει να σας πω , πως κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έχει κάτι τέτοιο.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.portal.enosi-kentroon.gr.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβρη του 1978. Μεγάλωσε στην Γλυφάδα και αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο της Ηλιούπολης. Εν συνεχεία ως λάτρης των θετικών επιστημών, όπως δηλώνει ο ίδιος,  τελείωσε το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Σε ότι αφορά στις Μεταπτυχιακές του σπουδές, είναι κάτοχος ενός μεταπτυχιακού στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά με κατεύθυνση στην Μετεωρολογία από το Πανεπιστήμιο Πατρών, και ενός άλλου, στα Πληροφοριακά Συστήματα και Δίκτυα Υπολογιστών από το ΕΑΠ Αθηνών. Επίσης είναι αριστούχος με πτυχίο Μετεωρολόγων Παρατηρητών από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σε ότι αφορά στην εργασιακή του εμπειρία, για 14 χρόνια εργαζόταν ως καθηγητής Μαθηματικών σε κεντρικά φροντιστήρια της Γλυφάδας αλλά και ως καθηγητής Μαθηματικών στα δύο μεγαλύτερα Ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, στο κολέγιο Αθηνών αλλά στα εκπαιδευτήρια νέα γενιά Ζηρίδη. Εν συνεχεία με διαδικασία ΑΣΕΠ εργάστηκε για 8 χρόνια ως Μετεωρολόγος και παρουσιαστής καιρού στην ΕΡΤ. Παράλληλα έχει εργαστεί και ως καθηγητής Οικονομικών Μαθηματικών και Στατιστικής στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας. Τον τελευταίο καιρό εξασκεί τα καθήκοντα του Εκπροσώπου Τύπου αλλά και του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της Ένωσης Κεντρώων.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ