Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΛ.ΑΣ.: Επετειακό χτύπημα για τον Λάμπρο Φούντα η επίθεση στο Παγκράτι

 Breaking News

ΕΛ.ΑΣ.: Επετειακό χτύπημα για τον Λάμπρο Φούντα η επίθεση στο Παγκράτι
30 Μαρτίου 2016

«Επετειακή επανάληψη, από την ίδια ομάδα αντιεξουσιαστών, των εμπρηστικών επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα για τον θάνατο του αντάρτη πόλης Λάμπρου Φούντα τον Μάρτιο του 2010» χαρακτηρίζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. την αντίστοιχη ενέργεια με στόχο το Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου που πραγματοποιήθηκε προ πέντε ημερών. Και αυτό μετά τη δημοσιοποίηση, το μεσημέρι της Τρίτης, στον διαδικτυακό τόπο Indymedia του κειμένου ανάληψης της ευθύνης.

Παρόμοιες επιθέσεις σε αντίστοιχες ημερομηνίες είχαν σημειωθεί την τελευταία τριετία στα Αστυνομικά Τμήματα Δάφνης, Νέας Χαλκηδόνας και Ακρόπολης, όπου είχαν συνταχθεί παρόμοια κείμενα, χωρίς και πάλι τη χρήση οποιουδήποτε «ονόματος» αναρχικής οργάνωσης.

Το ΑΤ Παγκρατίου έγινε στόχος καταδρομικής επίθεσης κουκουλοφόρων λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης. Η ομάδα περίπου 20 νεαρών εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά από το αστυνομικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Πρατίνου 49, εκτοξεύοντας τρεις μολότοφ. Ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος εκτόξευσε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης αποτρέποντας τους νεαρούς να συνεχίσουν την επίθεση.

Όπως σημειώνεται στο κείμενο ανάληψης της ευθύνης, «λες και αυτές τις μέρες του Μάρτη το πείσμα μεγαλώνει. Το πείσμα να αρνιόμαστε πως ο Λάμπρος δεν θα ξαναφανεί πια στις κρυφές μας συναντήσεις. Να αρνούμαστε πως δεν θα προβάλει ξανά «ακριβώς» μοιράζοντας το περιεχόμενο του σάκου του και εκκινώντας τον χρόνο της επίθεσης. Λες και το πείσμα μεγαλώνει. Πολεμώντας όσοι μας πολεμήσαμε, βάζοντας φωτιά σε όσα μαζί βάλαμε. Μισώντας όσα μαζί μισήσαμε.

Ας μιλήσουν οι πράξεις. Στις 24.3.2016 το πείσμα μίλησε πάλι… Επιτεθήκαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου, και με 15 λίτρα βενζίνης, πυρπολήσαμε ένα συμβατικό όχημα της ασφάλειας, τη σκοπιά και την είσοδο του τμήματος.

Παρά τα όσα διαρρέουν τα παπαγαλάκια της ασφάλειας, αποχωρήσαμε συγκροτημένα και σύμφωνα με το αρχικό μας σχέδιο».

Τρεις παρόμοιες επιθέσεις

Σημειώνεται ότι στις 28 Μαρτίου 2015 μία ομάδα 15 ατόμων είχε επιτεθεί με βόμβες μολότοφ εναντίον του ΑΤ Δάφνης στην οδό Λυσίππου 20, προκαλώντας υλικές ζημιές σε τρία περιπολικά. Στο κείμενο ανάληψης της ευθύνης για εκείνη την επίθεση σημειωνόταν: «Επειδή γνωρίζουμε, όπως κι εσύ, πως δεν ταιριάζουν δάκρυα για όσους έπεσαν για την κοινωνική Επανάσταση, επιλέγουμε την επίθεση, για τη διαφύλαξη της μνήμης, μα κι ως έναν από τους πολλούς τρόπους για να συνεχίσουμε τον αγώνα και μέσα στην περίοδο του ρεφορμιστικού εφησυχασμού, της νέας εθνικής ενότητας και ταξικής συνεργασίας που οικοδομείται» .

Επιπλέον στις 8 Μαρτίου 2014 είχε γίνει παρόμοια επίθεση με στόχο το ΑΤ Χαλκηδόνας και στις 10 Μαρτίου 2013 στόχος εμπρηστικής επίθεσης είχε γίνει το ΑΤ Ακρόπολης όπου είχαν καεί δύο μοτοσικλέτες αστυνομικών. Και αυτές είχαν πραγματοποιηθεί στην «μνήμη του θανάτου του Λάμπρου Φούντα».

Πηγή: tovima.gr

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ