Εφημερίδα Κοινωνική

Αυτό είναι το νέο «κόλπο»: Διαζύγια εξπρές για να γλιτώσουν τα ζευγάρια την Εφορία – Δηλώσεις Αθηνάς Γλύκα – Χαρβαλάκου

 Breaking News

Αυτό είναι το νέο «κόλπο»: Διαζύγια εξπρές για να γλιτώσουν τα ζευγάρια την Εφορία – Δηλώσεις Αθηνάς Γλύκα – Χαρβαλάκου
29 Μαρτίου 2016

Στη λύση του διαζυγίου καταφεύγουν ολοένα και περισσότερα ζευγάρια, όχι επειδή το θέλουν αλλά για να γλιτώσουν από την εφορία.Το διαζύγιο είναι εικονικό, δηλαδή είναι μόνο στα… χαρτιά, αφού οι σύζυγοι πολλές φορές εξακολουθούν να μοιράζονται την ζωή τους και μετά τους δικηγόρους. «Είναι συχνό το φαινόμενο τα ζευγάρια πλέον να χωρίζουν για λόγους οικονομικής και φορολογικής αυτοτέλειας» είπε στην κάμερα του Star, η δικηγόρος και αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Πειραιά κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου.

Ουσιαστικά, το ζευγάρι παύει απλώς να μοιράζεται τυπικά τις φορολογικές υποχρεώσεις και κυρίως τις οφειλές. Αν σε ένα έγγαμο ζευγάρι, ο ένας από τους δύο έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, σε ασφαλιστικά ταμεία ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο φορέα, τότε συμφέρει να μπουν στη διαδικασία του εικονικού διαζυγίου για να μπορέσει να ξεμπλοκάρει ο άλλος, που είναι καθαρό το ΑΦΜ του.

Αυτό συνεπάγεται πως ο ένας από τους δύο, όντας διαζευγμένος, θα μπορεί να πάρει κανονικά φορολογική ενημερότητα, να ανοίξει επιχείρηση ή να γλιτώσει τα περιουσιακά του στοιχεία από κατασχέσεις που αφορούν τα χρέη του ή της συζύγου. Ένα εικονικό διαζύγιο όμως μπορεί να ανοίξει πόρτα και σε μια σειρά από ευεργετήματα που απολαμβάνουν οι μονογονεϊκές οικογένειες (επιδόματα, εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ). Η λύση του γάμου σε αυτήν την περίπτωση γίνεται μέσω συναινετικού διαζυγίου, το οποίο είναι πολύ πιο οικονομικό, γρήγορο και τα τελευταία χρόνια καταγράφει ραγδαία αύξηση σε σχέση με τα κατ” αντιδικία διαζύγια. Μόνο πέρυσι σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Αθηνών κατατεθήκαν 7.057 συναινετικά διαζύγια, σε αντίθεση 6.047 το 2014 και 4.738 το 2013.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ