Εφημερίδα Κοινωνική

Το 9ο Κοινωνικό Παντοπωλείο της «Αποστολής» εγκαινιάστηκε στη N.Φιλαδέλφεια

 Breaking News

Το 9ο Κοινωνικό Παντοπωλείο της «Αποστολής» εγκαινιάστηκε στη N.Φιλαδέλφεια
01 Φεβρουαρίου 2016

Το ένατο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργεί από χθες, Κυριακή, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας και στόχο την εξυπηρέτηση 250 οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Με το νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο ο αριθμός των επωφελούμενων οικογενειών, μόνο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, φτάνει τις 1.450 (οι οποίες αριθμούν πάνω από 3.500 μέλη) καθώς η «Αποστολή» λειτουργεί παρόμοιες δομές στις δήμους Ζωγράφου, Δάφνης, Καλλιθέας ΙΙ, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέου Ηρακλείου ενώ υποστηρίζει τα κοινωνικά Παντοπωλεία των Ιερών Μητροπόλεων Πρεβέζης και Διδυμοτείχου.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ σε ομιλία του αναφέρθηκε στα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση στην περιοχή του και στην ανάγκη στήριξης των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου από τις πρώτες μέρες της ανθρωπιστικής κρίσης που έπληξε την χώρα μας να στηρίξει την ελληνική οικογένεια αλλά και όλους εκείνους που υποφέρουν ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και φυλής. Η «Αποστολή», είπε χαρακτηριστικά, τα πέντε χρόνια λειτουργίας της βοήθησε πάνω 4.000.000 συνανθρώπους μας και για το 2016 έχει σχεδιάσει προγράμματα ενίσχυσης των νέων και των παιδιών.

Στην πρώτη μέρα λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Αποστολή Αγάπης» παρόντες ήταν ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των συλλόγων Μικρασιατών της περιοχής καθώς και πλήθος κόσμου.

Πηγή: in.gr

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ