Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Πρόταση ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ χρεών για τους ΠΑΡΟΔΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ – Με συλλογή υπογραφών το θέμα έρχεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

 Breaking News

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Πρόταση ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ χρεών για τους ΠΑΡΟΔΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ – Με συλλογή υπογραφών το θέμα έρχεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
09 Φεβρουαρίου 2016

Σημαντική η σημερινή μέρα για το μεγάλο θέμα που έχει ανακύψει στον Πειραιά με τους ΠΑΡΟΔΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ. Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, και μάλιστα ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, η «λήψη απόφασης για ΔΙΑΓΡΑΦΗ κατά πλήρες κεφάλαιο και προσαυξήσεις όλων των βεβαιωμένων, δυνάμει του άρθρ. 6 του Ν. 5269/1931, μέχρι σήμερα οφειλών παρόδιων ιδιοκτητών, λόγω απαλλοτρίωσης για δημιουργία πλατείας στο Ο.Τ. Αγ. Ελευθερίου-Μαρμαροτούρη-Φραγκούλη-Λευκάδος (πρώην ψυγεία ΛΟΥΞ) και στο τρίγωνο των οδών Μουτσοπούλου-Αραχώβης-Βασιλικών, ακύρωση των αντίστοιχων βεβαιωτικών καταλόγων και ανάκληση των καταδιωκτικών μέτρων».

Το θέμα αυτό μπήκε στην ημερήσια διάταξη μετά από εισήγηση 17 δημοτικών συμβούλων και βάσει του κανονισμού του ΔΣ Πειραιά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση που αποδεικνύει τη βούληση ΟΛΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ συμβούλων της αντιπολίτευσης, να δοθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ σε αυτό το πρόβλημα που «καίει» εδώ και πολλούς μήνες τον Πειραιά αφού βεβαίως έχουν προηγηθεί κατασχετήρια, αντιδράσεις, έκτακτες συσκέψεις, διαπαραταξιακές επιτροπές, συναντήσεις σε υπουργικά γραφεία, κ.α. Να δοθεί δηλαδή λύση, τεκμηριωμένη με επιχειρήματα, που θα απέχει από παραταξιακές διαμάχες και αντιπολιτευτική τακτική.

Η ολιγωρία της Πολιτείας όπως είναι λογικό, μεταφέρει την πρωτοβουλία στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτή τη φορά όμως με θέμα τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ και όχι το πάγωμα ή την αναστολή είσπραξης! Σε αυτό, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η συλλογή υπογραφών και η αίτηση προς το Προεδρείο για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με το έγγραφο που εξασφάλισε και διαθέτει η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ την αίτηση υπογράφουν μεταξύ άλλων (σ.σ. προστέθηκαν αργότερα 3) οι: Μαρία Σταθάκη, Δημήτρης Γκερλές, Σταυρούλα Μελά, Νίκος Αγγελόπουλος, Κυριάκος Μανωλάκος, Πασχαλίνα Καλαγιά, Τάσος Κάρλες, Γιώργος Βοιδονικόλας, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Αντώνης Καλογερόγιαννης, Ευαγγελία Σαρρή, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μελίνα Φύκια, Ιωσήφ Βουράκης.

Σήμερα λοιπόν στις 15.30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα, όχι με αντιπολιτευτική διάθεση -όπως μαθαίνουμε- αλλά με συγκεκριμένη πρόταση προς τη δημοτική Αρχή, η οποία καλείται να τοποθετηθεί αναλόγως.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας η εισήγηση εστιάζει αποκλειστικά στη ΔΙΑΓΡΑΦΗ οφειλών, την ΑΚΥΡΩΣΗ των βεβαιωτικών καταλόγων και την ΑΝΑΚΛΗΣΗ των καταδιωκτικών μέτρων στηριζόμενη σε σημαντικά οικονομικά στοιχεία που ήρθαν στο «φως» για τις συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις όπως για παράδειγμα: τις επιδοτήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, τη δωρεά της «Παπαστράτος» κ.α. Παράλληλα, η εισήγηση λαμβάνει υπόψιν μια σειρά παραμέτρων όπως: αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, στοιχεία της Δ/νσης Πολεοδομίας, ενστάσεις κατοίκων, ακτίνα-ωφέλειας κ.α. που δύνανται να θέσουν σε εφαρμογή το νόμο περί διαγραφής χρεών προς τους ΟΤΑ.

Η συζήτηση καθώς και η στάση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά πάνω σε αυτή την πρόταση αναμένεται με ενδιαφέρον.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ