Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ; – Οι απαντήσεις που πήρε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης όταν ρώτησε τους αρμόδιους υπουργούς τι συμβαίνει με τα άλλα λιμάνια της χώρας

 Breaking News

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ; – Οι απαντήσεις που πήρε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης όταν ρώτησε τους αρμόδιους υπουργούς τι συμβαίνει με τα άλλα λιμάνια της χώρας
10 Φεβρουαρίου 2016

Ένα εύλογο ερώτημα έθεσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης σχετικά με το φλέγον θέμα του προσφυγικού και το ρόλο του λιμανιού του Πειραιά. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε με τις ροές μεταναστών, ούτε με τα πλοία που έρχονται στον Πειραιά. Δημιουργείται όμως ένα βασικό ερώτημα που έθεσα ενώπιον των αρμόδιων υπουργών.

Γιατί μόνο ο Πειραιάς να είναι το λιμάνι υποδοχής προσφυγικών ροών; Γιατί όχι, για παράδειγμα, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Λαύριο, η Ραφήνα ή ο Βόλος; Έθεσα αυτό το ερώτημα και δυστυχώς, έλαβα απαντήσεις που προσωπικά δεν με ικανοποίησαν. Αρχικά, μου είπαν ότι στον Πειραιά υπάρχουν οι περισσότερες ακτοπλοϊκές γραμμές. Θεώρησα «απλή…δικαιολογία» αυτή την απάντηση δεδομένου ότι όπως όλοι ξέρουμε, τα πλοία αυτά είναι μισθωμένα, άρα κατευθύνονται όπου υπάρχουν εντολές. Έπειτα μου είπαν για τις αποστάσεις, ότι δηλαδή εδώ δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα με τα δρομολόγια των λεωφορείων. Νομίζω ότι ούτε αυτό ισχύει ή τουλάχιστον μπορεί εύκολα να οργανωθεί και στα άλλα λιμάνια.

Ως τρίτο επιχείρημα μου είπαν ότι δεν θέλουν να «φανεί» η μεταφορά προσφύγων προς τα βόρεια της χώρας. Και αυτό γιατί η κίνηση αυτή θα μπορούσε να ερμηνευτεί περίεργα… Ότι δηλαδή στέλνουμε το «πρόβλημα» στις γειτονικές χώρες και ίσως δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο. Δεν πείστηκα ούτε από αυτή την απάντηση. Δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι “ναι, είμαι ευαίσθητος… αλλά στη γειτονιά του άλλου”, όμως πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ